Äntligen slutspel på klassiska Lambeau Field!

Packers (13-4) tar emot 49ers (10-7). Jag håller Packers extremt högt i år och kan se dem som vinnare av hela rasket dvs spelar och vinner Super Bowl i år. De har varit toppenbra över hela året och nu har de även fått tillbaka Jaire Alexander, Za'Darius Smith och Whitney Mercilus. Packers är stekheta i rätt läge. Det som talar emot dem är 49ers. Packers har inte besegrat 49ers i en slutspelsmatch sedan 2001. Det var det året som The Ark vann en Grammis för årets låt "It Takes A Fool To Remain Sane". Vi snackar dryga 20 år. MEN det tar slut i afton. Packers är äntligen skadefria och har bättre spelare än 49ers på nästan samtliga nyckelpositioner.

Jag kommer spela Packers -4 till oddset 1,82 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. Packers QB Rodgers är i mitt tycke, tillsammans med Brady, ligans mest pålitlige quarterback emedan Jimmy Garoppolo i 49ers är den sämste QB som är kvar i slutspelet. Det är förutsättningarna i afton. Rodgers vet att 49ers är svaga när det gäller secondaryn och cornerbacks. Vem skall täcka kanske ligans bäste WR Adams? Rookien Thomas? Nej; det lär bli tufft för 49ers att hålla tandemet Rodgers/Adams från red zone i afton. Noteras bör att Davante Adams har snittat 123 mottagna yards i fem matcher mot 49ers. Det stärker min tilltro på Adams och minst 1-2 touchdowns i afton.

2. Såväl Packers som 49ers kommer elda på med sin pass rush. 49ers Bosa är en av ligans främste i sin roll och HC Shanahan kommer skicka sin pass rush mot Rodgers hela kvällen, men det kommer också kosta om Rodgers (som brukligt) får iväg bollen, då blir det tomt i det bakre ledet hos 49ers. Packers har bara tillåtit totalt 33 sacks över året, samtidigt som Rodgers tar 2,5 sekunder på sig att leverera iväg bollen fläckfritt. Jag tar Rodgers före Bosa här.

3. En av de bättre spelarna i NFL just nu är 49ers LT Trent Williams. Jisses; vad han har levererat. QB Garoppolo skall vara honom evigt tacksam. Willams missar knappt ett steg på fältet och jag räknar med att han får möta Za'Darius Smith i afton och det kan vara en kul match i matchen.

4. 49'ers QB Jimmy G vet att hans tid är kommen; make it or break it. Vad menar jag med det? Jo, i kulissen väntar 49ers rookie Trey Lance som kan bli hur bra som helst. Jag tycker Jimmy G är begränsad, men han är inte helt iskall. Däremot kommer det vara rätt kyligt på Lambeau Field och det skall bli kul att se hur han hanterar det. Skulle Jimmy G vinna den här outingen, då kommer det vara flera "quarterback-needy" lag som tittar en gång extra. Jimmy G har dock en passer rating på 73 i snitt vad gäller slutspelet och det är i mina ögon för svagt. Särskilt när du skall möta de bättre lagen. En stilla jämförelse med Packers Rodgers som har 104,7 i passer rating över 12 starter mot 49ers. Den nivån är Rodgers överlägset ensam om mot just 49ers. Rodgers är min QB i afton. 24 timmar om dygnet sju dagar i veckan.

5. Nämnde kort Lambeau Field ovan och det är relevant att lag från Kalifornien är 2-12 på Lambeau Field sedan 1950. Notera det. Packers och take aways på hemmaplan har genererat vinst - varje gång.

6. Lyckas Packers defense steppa upp godkänt i afton mot 49ers springspel, då vinner man. Offensivt är man ett par nivåer bättre, men som sagt; 49ers är starka på marken och det måste bli ett antal stopp längs resans gång, annars är 49ers med länge.

7. QB Rodgers har inte kastat en interception sedan vecka 10. Till det har han hela 20 touchdowns, vilket är den fjärde längsta "streaken" över de 40 senaste åren.

8. Vem är då 49ers "game changer"? Det måste vara Deebo Samuel. Han kan springa som en RB, samtidigt som han kan ta emot pass som en av ligans bättre WRs. Killen har verkligen imponerat i år och går från klarhet till klarhet. Mot Cowboys senast nådde han 110 scrimmage yards och TD. Han är så versatil att Packers secondary måste ha järnkoll på honom idag. Pass på.

Detta är den bästa outingen av de två matcherna som spelas i afton och jag är övertygad om att Packers står sig starka hemma. Visst; 49ers har bra stats mot Packers, dock inte på Lambeau Field. Jag spelar Packers -4 till oddset 1,82 hos Pinnacle .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip