Packers (10-3) tar emot Bears (7-6) hemma på Lambeau Field och en riktigt spännande match att bevittna. Båda lagen har fortfarande väldigt mycket att visa, trots att de har mer vinster än förluster.

Jag kommer gå på Packers i den här matchen och spelar Packers -3 till oddset 1,71.

Värt att notera:

1. Packers har vunnit 6 av de 7 senaste matcherna mot Bears.

2. Båda lagens offensiver lämnar en hel del att önska även om jag själv ALLTID vill ha Aaron Rodgers som min QB om det är 1,5 minuter kvar av matchen och det finns max en drive till. Rodgers är outstanding i dessa situationer. Bears QB Trubisky verkar ha landat på en OK-nivå de sista tre matcherna, utan att för den skull varit exceptionell.

3. Om vi jämför båda QBs de senaste fem matcherna ser det ut på följande sätt: Rodgers har 62,7 completion percentage (väldigt lågt för att vara Rodgers), 187 passing yards ppg framåt, 7 TD och 0 INT. Det ger en passer rating på 93,8 och det är väldigt olikt Rodgers. Dock är Packers 10-3. Om vi kikar på Bears Trubisky; han har 66,5 i completion percentage, 244,6 passing yards, 11 TD och 5 INT. Det ger en passer rating på 95,4. Rodgers MÅSTE bli bättre och idag är rätt läge att visa det. Han har dock 23-2 i relation (TD-INT), vilket är riktigt bra. Han vårdar bollen väl och är 17-5 mot just Bears. Intressant stats att ha med sig.

4. Bears defense är nr 8 i hela NFL emedan Packers är på plats 22. Bears defense tillåter 17,8 poäng per match. Packers har tillåtit 20,8 poäng per match.

5. Bears offensiv har äntligen börjat fungera och det finns fortfarande en liten chans att nå slutspel (se wild card i NFC North). Samtidigt måste vi vara överens om att det aldrig är lätt att komma till Lambeau Field och vinna fotbollsmatcher. Packers har som sagt vunnit 6/7 senaste fajter.

6. Linan i Vegas ligger på Packers -4 och det känns spontant helt rätt.

7. Bears defense är lite brandskatta i afton, då ässen Danny Trevathan och Roquan Smith är borta. Akiem Hicks kommer dock tillbaka och det hjälper Bearars. MEN än en gång; ett par viktiga kuggar borta i defensen kommer göra att Packers RB Jones och RB Williams får det lättare att springa med bollen. Jones och Williams har kombinerat 1 180 yards på marken, 652 yards via mottagna pass och 21 TDs. Inte illa pinkat.

8. Packers senaste outing mot svaga Redskins var ingen fröjd för ögat även om de snabbt satte två touchdowns och sedan spelade på den poängskörden. Det har inte riktigt klickat i år och det måste vara nu som Rodgers börjar finna sina WRs och TEs. Slutspelet är runt hörnet och då måste allt klaffa. Jag tyckte mig kunna skönja en trend åt det positiva hållet gällande Rodgers connection med WR Adams och TE Graham. DET måste bara funka dem emellan, annars blir det tufft.

9. Vinner Packers idag, då slår de ut Bears från slutspel. Notera än en gång att Packers är 11-2 hemma mot Bears på Lambeau Field de 13 senaste gångerna.

Jag kommer spela Packers -3 till oddset 1,71 hos Unibet . Missa inte den här matchen. Det här klassiska rivalmötet har alla förutsättningar för att bli en riktigt bra match.

/RoloMartins


This is the stats tab
This is the post tip