Packers (11-3) firar jul hemma på Lambeau Field genom att möta Browns (7-7). Det är aldrig en lätt nöt att knäcka för något lag när de gästar just Lambeau. Framförallt inte i den form som Packers och QB Rodgers befinner sig i nu. De är i absolut toppform och börjar sakteliga bli fullt manskap igen. Packers eller Bucs är mina favoriter i NFC i år och jag tänker inte ändra mig på den punkten nu inför slutspelet heller.

Den här matchen kommer Packers vinna, men återigen får vi se ruggigt låga odds moneyline, samtidigt som det är ett i mina ögon en för hög handicap till vettigt odds. Vad gör vi då? Jo, vi finner spelvärdet i att Packers gör över 27,5 poäng mot Browns till oddset 1,88 hos Pinnacle . Det är i mina ögon helt OK.

Värt att notera:

1. Vi har skrivit hyllningsrader, nästan epos om hur grymt bra Packers QB Rodgers är och du undrar vad mer som finns att säga? Helt enig här; Rodgers är enormt bra i år, samtidigt som Packers börjar få tillbaka sina spelare igen av olika anledningar och det känns väldigt spännande. Rodgers har över de fyra senaste matcherna kastat för 1 301 yards (ett snitt om ca 325 yards per outing) med 13 touchdowns och ingen interception. Det som jag fastnat för och som bottnar i det spelvärde som jag har funnit (Packers Ö27,5 poäng) är att de passerat +30 poäng framåt i samtliga av dessa matcher. Notera också att Rodgers kommer kliva förbi gamle Packers-legenden Brett Favre som har 442 touchdowns i karriären. Genom att sätta minst en (det kommer bli flera), så passerar Rodgers Favre i Green Bay Packers historieböcker. På självaste juldagen. Favre har själv gått ut och sagt att Rodgers är topp 5-quarterback genom alla tider. Stora ord!

2. Packers har som sagt börjat få tillbaka sina bästa spelare från skador och COVID-19/reserve list och i afton är även NT Kenny Clark tillgänglig igen och det är grym boost för Packers. Clark är också en viktig kugge i omklädningsrummet.

3. Packers spelar som sagt för att få nr 1-seedningen i NFC och då måste alla matcher vinnas, eftersom Bucs jagar som tokar direkt bakom. Ha det i åtanke. Hemmaplan genom slutspelet är en otrolig fördel.

4. Packers leder all-time-stats med 12-7. Notera det.

5. Vad säger vi då om Browns? Stryk av beskedliga Raiders senast med typ halva laget borta pga. corona-protokollet. Idag får de tillbaka sin QB1 och WR1 och det är ett stort plus. Bekymret är att de möter Packers på bortaplan och det är inte alltför enkelt. De har dock en vettig möjlighet och skapa oreda för Packers i afton OM de får snurr på sitt springspel. RB1 Chubb är riktigt bra och Browns är 4-2 när Chubb springer för +90 yards. Det är värt att notera. Räkna med att det blir många löpningar för Chubb i afton.

6. Browns QB1 Baker Mayfield har haft ett tufft år. Skador som gjort att han inte är helt hundra, samtidigt som COVID-19-protokollet gjort att han sällan haft samma konsekvent spelande lag över en viss tid. Det sätter sina spår. Mayfield är bra när han är bra, men jag är övertygad om att hans skador är värre än det vi sett till dags dato. Det är också värt att notera hur illa ställt Browns har det vad gäller att göra poäng framåt. De har passerat 17 poäng framåt vid två tillfällen över de nio senaste matcherna. Med den vetskapen PLUS att du möter Packers och Rodgers på Lambeau Field. Matematiken går liksom inte ihop. Packers vinner den här matchen!

Juldagen på Lambeau kommer gå i Packers färger. De kommer vinna matchen. Jag är också övertygad om att QB Rodgers kommer ha en riktigt fin juldag och att Browns kommer få det svårt. Jag spelar som sagt Packers Ö27,5 poäng till oddset 1,88 hos Pinnacle . Sidobets i afton är garanti-TD på WR Davante Adams.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip