Packers (5-6) tar emot Chiefs (8-3) hemma på Lambeau Field för Sunday Night Football. Det vankas kallt väder, men spelarna är väl förberedda för det.

Jag tyckte Chiefs andra halvlek mot Raiders var den bästa de presterat på mången god dag. Om de tar med sig det momentum in till kvällens outing blir laget svårslaget. De hamnade i källaren direkt mot Raiders med 0-14, men offensiven fann sig själv i slutet av första halvlek och sedan körde laget över Raiders med 17-3 i andra för enkel vinst. TE Kelce svarade för sex mottagningar och 91 yard (Kelce har nu +11 000 mottagna yards i sin karriär).

Det som var extra kul för Chiefs offensiv var att WR Rice hade hela åtta mottagningar för 107 yards och en touchdown. Det var hans bästa match i karriären och om Chiefs unga receivers får ordning på sina schemes och nerver, då har Chiefs en tung offensiv att tillgå. När QB heter Mahomes, då kommer du få chansen, men det gäller också att ta den. Mot just Raiders fick vi återigen se Mahomes rätta jag. Han var 27/34 på sina pass och loggade in 298 yards med två touchdowns. Det är högst troligen inget lag som matchar Chiefs när det klaffar fullt ut och då har jag fortfarande inte nämnt Chiefs defense som är fenomenalt bra. De släppte bara in tre poäng i andra halvlek efter en iskall start. När ett defense stoppar WR Adams till 0 mottagningar i andra halvlek, då spelar man bra.

Packers har en ny QB i Jordan Love som verkar ha funnit en del rytm på slutet och skött sig bra. Idag är det dock en helt annan uppgift och han kommer inte hinna tänka allt för mycket i sin passningsficka innan Chiefs pass rush kommer äta upp honom. MEN. Packers har också börjat få tillbaka spelare efter långa, långa skador. Det är i grevens tid. Om Packers skulle vinna idag mot Chiefs tar de över nr 7 i playoffseedningen. Jag tror dock inte de kommer mäkta med det även om det är kallt väder och i Lambeau. Chiefs är för starka. För å andra sidan; Chiefs vet mycket väl vad hemmaplan betyder i slutspel och när det är så tajt mot exv. Ravens för att bli AFCs toppseedade lag, då är alla matcher in mot slutspel hemskt viktiga.

Jag kommer gå på Chiefs. Som de spelade i andra halvlek mot Raiders senast var det "gamla" Chiefs som stod på plan. Packers är inte tillräckligt bra och har som sagt en hel del skador. Det är många nyckelspelare i Packers secondary som står på tröskeln att spela igen. Om de får in ett par gubbar kommer det hjälpa en del (ryktas att safety Savage kommer spela igen - kolla sista infon drygt en timma innan match) men laget möter som sagt QB Mahomes som är i form.

Jag går på Chiefs och spelar -4.5 till oddset 1.72 hos bet365 . Linan i Vegas ligger på Chiefs -6. Ni som spelar moneyline tar självfallet Chiefs rakt ut. Om du vill komba med en touchdowngörare; plocka då TE Kelce hos Chiefs. Han kommer få chansen i red zone.


Värt att notera:

1. Chiefs HC Andy Reid är en av NFL-historiens största coacher (både i kroppsomfång och resultatmässigt) och det handlade egentligen bara om NÄR det skulle börja klaffa för Chiefs offensiv. Som spelare och NFL-nerd började jag dock slita mitt hår när Chiefs i tre raka matcher (!) EJ gjorde en poäng i andra halvlek. Sug på den. Tre raka matcher utan poäng i andra halvlek. Strategin från Chiefs sida var att fokusera på 2-3 receivers utöver räddningsplankan TE Kelce. Spelare som Rice fick förtroendet med flera pass och han svarade direkt på det och plockade in 107 yards med en TD. HC Reid och QB Mahomes är alldeles för bra för att inte få det att fungera. Med 17-3 mot Raiders i andra halvlek skapades vinst och en stabilare offensiv som nu får möta Packers.

2. Packers kommer springa en hel del med bollen i afton. Det är deras strategi. Mot Chiefs kan det vara rätt melodi, då laget är nr 19 i NFL när det gäller tillåtna yards på marken. MEN. Låt er inte luras. Det är Chiefs strategi. De är mest rädd för de djupa bollarna och där är Chiefs nr 4 i ligan. Chiefs secondary med McDuffie och Sneed är otroligt vass. En interception från Packers Love kan vara ett kul livebet. Om vi ser till helheten har Chiefs ett superbt defense.

3. Chiefs kommer ge RB Pacheco en hel del löpningar i afton också för att mixa upp det. Det som måste vara en skön känsla för Chiefs är att Pacheco verkligen löper långa yards och gör det enklare på ev third down.

4. Chiefs defense är nr 3 i NFL. De tillåter bara 16.5 poäng per match. Jag är övertygad om att Chiefs gör minst tre touchdowns framåt i afton.

5. Packers var riktigt bra mot Lions under Thanksgiving. Jag trodde stenhårt på Lions, men Packers spelade bra fotboll matchen igenom och vann rättvist. Men Chiefs är en annan potatis. Deras defense är inget du bluffar bort. När jag också ser att Packers skadelista ännu är diger kan jag inte tro annat än att Chiefs Mahomes kommer mata på med bollar i secondaryn.

6. Packers har spelat tre matcher mot AFC-lag hittills i år och är 1-2. Nu möter de kanske det bästa laget i form av Chiefs.

7. Chiefs snittar 24 poäng per outing över de senaste nio matcherna och har först nu börjat finna rytmen i offensiven. Det kan ses märkligt att skriva så, men fakta är att när allt funkar i offensiven är Chiefs svåra att stå emot.

8. Den bästa statistiken för Chiefs är deras resultat på third downs. Här är Chiefs bäst i hela NFL. Notera det.

Det kanske blir svinkallt och nordanvind i Green Bay på Lambeau, men hur jag än vänder och vrider på den här matchen så skall Chiefs gå segrande ur den. De har ett på tok för komplett lag när även offensiven fungerar. Jag spelar Chiefs -4.5 till oddset 1.72 hos Bet635.com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip