Packers (13-3) vs Rams (10-6). Ligans nr 1 offensiv mot ligans nr 1 defensiv.

Ordspråket är att du vinner championships med ditt defense. Jag håller med till stor del, men när du har en sådan tilltufsad offensiv som Rams har idag med en QB som nyss opererat sin brutna tumme och innan dess levererat in en av sina sämre säsonger med hela 20 giveawyas (13 interceptions och 7 fumbles) under slutet av säsongen, ja; då kommer i alla fall jag dra öronen åt mig. Rams från soliga Kalifornien landar i Green Bay och Lambeau Field och skall spela amerikansk fotboll i kyla och snö. Låt mig tvivla på Rams i afton.

Orsaken är enkel; de möter Packers med ligans i mitt tycke MVP; Aaron Rodgers. Han har den högsta passer rating i red-zone - av samtliga QBs - 119,7. Extremt hög! Rodgers kommer också in till det här slutspelet med fyra raka tidigare segrar när Packers inlett slutspelet. Rogers har dessutom under dessa tillfällen med fyra segrar multi-touchdown games. Rodgers är som sagt min MVP-kandidat i år. Rams kommer få bekänna färg idag och har deras defense en dålig outing, då kommer Packers att vinna lätt.

Jag kommer spela Packers -4,5 till oddset 1,70 hos Unibet , LeoVegas och Casumo . Jag kommer också presentera två sidospel, eftersom det ändå är divisional rounds.

Värt att notera:

1. Lambeau Field är skådeplatsen idag. Det kommer bli snö och kallt, vilket bara talar för Packers. Rams QB Jared Goff har 0 touchdowns, 5 interceptions och en passer rating på 34,5 (!) i två spelade matcher under 35 grader Fahrenheit. Notera det. Lambeau Field är också under den här konstiga säsongen utan fans en av ligans främsta "home field advantage".

2. Rams offensiv har varit rejält off på slutet, men tack vare sitt defense har poäng framåt skapats ändå. Rams defense kontra Packers offensiv är nyckeln i den här outingen och jag är helt säker på att Packers kommer finna lösningar att montera ner Rams bit för bit. Ursäkta mig; Aaron Rodgers kommer montera ner deras defense bit för bit. En positiv överraskning för Rams mot Seahawks i wild card-rundan var RB Cam Akers. Han sprang för 131 yards och en touchdown. Han tog också emot pass för 45 yards. Om Akers fortsätter springa; han kommer få chansen, eftersom QB Goff har en opererad tumme, då kan det bli en del poäng.

3. Rams QB Jared Goff har inte varit särskilt bra i år. Jag måste betona det. Hans bollsäkerhet har droppat. Han har kastat hela 13 interceptions på 15 matcher. Med den statsen är Goff tredje sämst i ligan. Det som gör det ännu "mörkare" för Rams fans är att spelet har blivit sämre och sämre ju längre säsongen gått och det vet vi alla att det bör vara tvärtom om du skall vinna championships. Lägg därtill ytterligare ett "sänke"; Goff har fumblat med bollen sju gånger, varav motståndaren har tagit tillvara på fyra av dem. Nu till det slutkommentaren; Packers offensiv är raka motsatsen. Laget har NFLs bästa turnover-statistik i ligan. Totat 11 giveaways på säsongen med 5 interceptions och 6 förlorade fumbles. Om vi då tittar på matcherna från vecka 12-16 dvs de sista matcherna under grundspelet har Packers zero, zip, nada, noll turnovers. Notera då att Rams QB Goff har själv gett bort bollen över 20 gånger. Nej; Packers defense kommer med garanti nypa minst 1-2 turnovers av Goff i afton. Kolla sidospel på det! Jag vet att Unibet , LeoVegas och Casumo har oddset 1,68 på över minst en interception.

4. Det är också den fjärde playoff-matchen under NFLs 50 senaste säsonger, där NFLs ledande touchdowngörare (Rodgers) via pass möter NFLs ledande pass defense (Rams secondary) dvs minst antal tillåtna touchdowns via pass. Då undrar ni vad statistiken var gällande de tre föregående matcherna? Jo, TD-görare dvs. offensiven har 3-0. Fördel Rodgers. Fördel Packers. Notera detta!

5. Packers har ligans bästa WR enligt mig i Davante Adams. En intressant stats är att just Adams själv har mer mottagna touchdowns (18) än vad Rams tillät under grundsäsongen.

6. Packers defense är inte direkt kattskit det heller, trots att ässet Bakhtiari är borta. Packers defense har bara tillåtit 17 poäng i fyra av sina fem senaste matcher.

7. QB Rodgers säsong 2020 berättar följande: 4 300 yards med 48 touchdowns mot 5 interceptions. Han har ligans bäste wide receiver som också blev framröstad som All-Pro i år, Davante Adams. Han tog emot 18 av dessa touchdowns av Rodgers. Men det som gör Packers än bättre i år är att när Rodgers väljer andra alternativ än Adams att kasta till har även dessa levererat. Kolla in TE Tonyan. Kolla in WR Scantling. De har inte tappat bollar. De har tagit allt. Ett sidospel till som jag vill rekommendera just touchdowngörare Robert Tonyan till oddset 2,60. Notera det.

Summa summarum. Packers kommer vinna den här matchen. Det är jag helt övertygad om. Rodgers har aldrig varit bättre. Hans medspelare i offensiven har växt ytterligare i år och det jag tokgillar är att alla sköter sig. Det tappas inga bollar och det gör dem extremt svårslagna. Det här är en av de bästa matcherna i helgen. Nedan följer mina speltips:

1. Packers -4,5 till oddset 1,70.
2. Rams QB Goff minst en interception till oddset 1,68.
3. Packers TE Robert Tonyan gör minst en TD till oddset 2,60.

Njut av en riktigt bra match!

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip