Panthers (5-9) vs Bucs (10-4) hade normalt varit en ganska enkel resa för Bucs med tanke på att Panthers förlorat nio av sina elva senaste matcher. De har haft stora bekymmer efter att ha inlett med 3-0.

När jag skriver "normalt" beror det på att Bucs har i stort sett alla sina offensiva vapen (av betydelse) borta för den här outingen - se WR Godwin, se WR Evans och se RB1 Fournette. Sorgesamt med Godwins skada för Bucs som helhet, men det finns flera verktyg i verktygslådan (WR Brown och WR Perriman är tillbaka), Gronk är aktiv plus att GOAT Brady är quarterback. MEN för Panthers finns ingen återvändo i år. Laget är i källaren och får regroupa för 2022/2023.

När du kollar närmare på deras statistik finns det inte mycket positivt att säga. QBs i afton är Newton och Darnold. Två spelare som tillsammans satt 11 touchdowns med tillhörande 15 interceptions. Två av de sämsta QBs i ligan i relation till statistiken. Panthers offensiva lina kan vara en av ligans absolut sämsta och bäste spelaren RB McCaffrey är borta pga. skada. Nej; även om Bucs har ett "B-lag" i afton är de fortfarande 1-2 klasser bättre än Panthers. Sedan vet vi alla att Brady sällan förlorar två matcher i rad...

Återigen är det på tok för dåliga odds på Bucs moneyline och handicapspelet likaså. Linan ligger i min värld för högt (Bucs -9,5). Vi utgår från att Bucs kommer dominera den här outingen, trots att de har många spelare borta.

Jag är inne på att Brady kommer elda på rejält efter debaclet senast och då borde över 26,5 poäng från Bucs vara intressant. Jag spelar det till oddset 1,84 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. Bucs har goda möjligheter att vinna NFC South och en vinst idag kommer skapa förutsättningar för det. Den kommer de ta.

2. Jag är inne på att Bucs RB2 Ronald Jones som tidigare var RB1 innan Fournette fann sin form, kommer ha en riktigt bra dag idag. Bucs kommer i vanlig ordning varav längre bollar med springspel, men eftersom Godwin och Evans är borta, kommer springspelet vara mer väsentligt än annars. Jones sprang på bra i sin comeback (nästan 100 yards) och lär få mera chanser idag, vilket gör att vi bör se Jones springa in minst en touchdown.

3. Saints har alltid haft det lätt mot Bucs och vi fick se det senast. 0 poäng. Det var nattsvart och det kommer inte upprepas. Bucs snittar 29 poäng framåt per match. Notera det.

4. Panthers har en ljus punkt i år och det är försvaret. De tillåter bara 22,4 poäng bakåt i snitt och släpper "bara" in 178 passing yards per match i snitt. De har dock inte mött en revanschlysten Brady tidigare.

5. Vad säger vi då om QB Newton? Han kom in som en "räddare i nöden", men det gick fort över. Han har sett genant usel ut på slutet och det känns verkligen som att hans tid som elit-QB är borta. Helt borta. Han har "presterat" 426 yards över de tre senaste matcherna. Han har satt 38 av 84 pass. En touchdown mot fyra interceptions. Inte ens hans mamma kan vara nöjd över den statistiken. Jag är övertygad om att det här är slutdestinationen för Newton. När ens lag inte kan producera över 21 poäng per outing över den senaste månaden berättar det en hel del; en offensiv som inte fungerar. Om Newton kommer försöka springa mer än att kasta möter han dessvärre fel lag för det idag. Bucs har ett av NFLs bästa run defense, då de tillåter facila 91 yards per match på marken. Ett sidospel kan vara att Panthers gör färre poäng än 15,5 framåt. Så svaga är de framåt.

6. Bucs har vunnit fyra av de fem senaste matcherna lagen emellan. Panthers har fem raka förluster på hemmaplan, vilket inte är särskilt smickrande. Bucs vinner som sagt NFC South vid vinst idag. Den moroten borde räcka.

Bucs kommer vinna den här matchen. Jag väljer att styra min insats mot Bucs över 26,5 poäng framåt. Jag ser att de studsar tillbaka. Jag väljer att spela det till oddset 1,84 hos Pinnacle , men det finns två intressanta sidospel att ta del av. Dels att RB Jones springer in minst en TD, samt att Panthers inte når över 15,5 poäng framåt. Notera det.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip