Bucs (8-8) åker till Carolina (2-14) för att dels ta sig till slutspel och dels för att vinna NFC South. Det gör de framför allt genom att vinna matchen, mne det finns andra outs också, MEN fokus för Bucs är att besegra ett redan "slaget" Panthers.

Jag spelar Bucs -3.5 till oddset 1.83 hos Unibet .com.


Värt att notera:

1. Panthers är ligans absolut sämsta lag, vilket gör att Bucs matchup i afton är tilltalande. Det surras med garanti om "...varför tog vi QB Bryce Young före Texans QB Stroud...". Det är ingen idé att gråta över spilld mjälk, men när jag såg Stroud spela mot Colts blev jag glad; vilken spelare och med vilken lätthet och composure han äger sin passningsficka. Panthers Young har haft ett hopplöst år med ett lag som sparkat coacher, som har en ägare som kastar drinkar på sina fans, som...osv. Panthers är i disharmoni. Det krävs en hård hand för att styra upp det här laget, men när det sker och QB Young kommer in i NFL i säsong 2 för dennes del, då är Panthers ett lag att räkna med. Dock inte i afton och Bucs skall i min värld relativt enkelt städa av dem.

2. Bucs kommer fokusera på sitt springspel, då Panthers interior line på defense har varit svag. Länge. Panthers run defense är rankade som nr 23 i ligan och har tillåtit mest sprungna touchdowns (totalt 25 hittills). Om ni skall spela ett sidospel; finn Bucs RB Rachaad White att nå minst 100 yards.

3. Bucs WR Evans är ett unikum. I fjol vid samma tidpunkt exploderade han för 200 yards och tre touchdowns. I år kliver han in i säsongens sista match med en möjlighet att nå ett nytt rekord om antal mottagningar över en säsong. Senast Evans mötte Panthers hade han 160 yards med en touchdown. Lita på att Evans kommer slå rekordet och lita på att QB Mayfield kommer ge honom chansen med jämna mellanrum även om fokus kommer vara att nöta ner Panthers med springspel.

4. Bucs defense har varit "the apple of Bucs eye" över hela säsongen. Bucs är ett av ligans mest blitzande lag, vilket gör att QB Young kommer få det hett om öronen och måste ta kvicka beslut. OM han hinner.

5. Bucs safety Antoine Winfield kommer vara över hela banan i afton. Han vill bevisa för de som plockade ut Pro Bowl-spelare att de gjorde ett dramatiskt felbeslut när Cardinals Baker valdes istället för Winfield. Bucs unga defensiva stjärna har haft karriärbästa gällande kombinerade tacklingar, pass breakups, quarterback hits, forced fumbles, sacks OCH interceptions. Ett strålande år. När man sedan ser Cardinals Baker (som tog Winfields plats i Pro Bowl) nådde han inte ens en bråkdel av ovan statistik, men Baker kom in tack vare coacher och spelares röster. Oavsett; lita på att Winfield kommer synas idag.

6. Panthers då? Vad har de att spela för? Absolut ingenting mer än sin heder och stolthet, vilket indirekt är en hel del. MEN. De är 2-14 av en anledning. De har också sin draftplacering klar. Noteras bör att Panthers inalles har haft en av sina absolut sämsta säsonger genom tiderna.

Jag spelar Bucs att vinna med minst 3.5 poäng till oddset 1.83 hos Unibet .com och det är jag övertygad om att de gör. Ett håglöst Panthers vill bara spela av sin säsong, samtidigt som Bucs QB Mayfield spelar för ett längre kontrakt med Tampa. Vinnaren av NFC South heter Tampa Bay Buccaneers.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip