Panthers (2-7) vs Falcons (4-5).

Två lag som har haft en spännande säsong hittills; ur olika perspektiv. Panthers har haft en riktig bekymmersam inledning och det har varit en "yard sale" på deras största stjärnor. Det är och har inte varit lätt. Falcons däremot har varit en positiv överraskning och var nära att besegra Chargers senast. De spelade riktigt bra innan de imploderade på slutet. Förlusten till trots var det en skön injektion för laget att RB eller allt-i-allo Cordarrelle Patterson var tillbaka. En annan styrka som Falcons har är deras defense. De står emot länge, oavsett motstånd. Det finns ett orosmoln hos Falcons och Panthers och det är QB-situationen. Ingen av dem spelar bra nog. Mariota för Falcons är en mångfacetterad QB som kan springa och kasta. Han är dock ingen konsekvent "bra" passare. Det är på tok för många felpass och på den här nivån funkar inte det. Panthers har en uppsjö av QBs som haft en krokig väg de senaste åren. Mayfield och Darnold har aldrig levt upp till den hype som deras rykte på college "berättade". Det är skillnad att ta nästa steg. Med all respekt för det. Det är inte heller helt enkelt för spelarna i Panthers. Management har bytt coacher i tid och otid och i måndags bytte interim-coachen Wilks ut Panthers cornerback-coach Cooper. Det är på tok för många interna händelser i organisationen som gör att det känns riktigt oroligt och mindre stökigt.

Den här matchen skall Falcons vinna om du håller upp sitt försvar och låter RB Patterson få göra sitt jobb. Panthers har inte mankraft att dels ha en fungerande offensiv som skall bita tag i Falcons. De har inte heller det run defense som krävs för att stoppa Patterson. QB Mariotas roll blir "game manager". Hålla i bollen. Ta enkla pass. Låt running backs göra sitt arbete. Då vinner Falcons.

Jag spelar Falcons -2 till oddset 1,81 hos Unibet .

Värt att notera:

1. Falcons är stora favoriter i den här outingen och det med rätta.

2. Panthers har inget starkt facit när det kommer till torsdagar. De har spelat vid 13 tillfällen och har bara klarat av att vinna fyra matcher.

3. En brasklapp som Falcons har i aftonens möte är att deras CB1 Terrell är borta och det gör att Panthers "enda" vapen i offensiven (sorry, Panthers-fans) är DJ Moore. När han mötte Falcons senast svarade han för en outing som gav honom hela 152 yard, vilket var säsongsbästa.

4. Panthers har genom åren haft en hel del bekymmer i sin matchserie mot Falcons. Lagen har mötts 55 gånger och Falcons är 35-20.

5. Det är inte bara "skit" med Panthers. De har ett antal superstars i sin grupp. Rookie Ekwonu och DE Burns är två äss. Jag har följt Ekwonu noggrant och har har tillåtit 0 sacks på 210 försök. Bra blockat!

6. Falcons måste börja få till en mer tvådimensionell offensiv även om springspelet fungerar bra. Det måste finnas fler variationer i deras playbook. Enahanda som funkar är OK, men till slut har alla defense läst av varje spel kopplat till marken. Jag tycker närmat synd om TE Pitts som blev draftad som den högst plockade TE i NFLs historia. Han har över åtta matcher tagit emot 23 bollar för 285 med några touchdowns till det. Snacka om illa hanterat sparkapital. När du har en unicorn som Pitts; använd honom! Integrera honom mer i varje playcalling, men som sagt; Falcons lutar sig mot springspelet och är trots allt 4-5 med ett ganska ojämnt lag. QB Mariota är för konservativ enligt mig.

Jag är övertygad om att Falcons vinner den här matchen. Det jag tog med mig i deras förlust mot Chargers var flera positiva godbitar. En var att Falcons defense höll Chargers QB Herbert till hans näst lägsta QB-rating den här säsongen. Idag möter man sämre QBs oavsett vem som kommer spela. Falcons defense ställde om bra mot Chargers och lät dem inte få några stora "big plays". För Panthers räkning är det återigen en säsong som redan är förlorad och det är svårt att se hur de skall motivera sig för att ta nästa steg. Det kommer högst troligen efter nästa års draft och då måste de, tyvärr, plocka en ny QB tidigt.

Jag spelar Falcons -1 till oddset 1,81 hos Unibet .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip