Panthers första match på hemmaplan för i år; det är alltid en extra boost. Det är också värt att nämna i förbifarten att just Saints över de senaste två åren lämnat Carolina med två förluster. Saints är dock utan tvekan ett bättre lag i år än senast med Carr som skipper. Om Saints skulle vinna är de för första gången på drygt ett decennium 2-0 i statistiken.

Varför har Saints en chans att vinna? Jo, deras defense som varit deras signum i flera år nu spelade strålande i debuten mot Titans och har chansen att ”förstöra” QB1 Bryce Youngs debut på hemmaplan. Jag tycker Saints pass rush är en nivå upp på Panthers offensiva lina. För mig handlar det om att vårda bollen, låta Carr ta de enkla besluten i offensiven och sedan låta Saints defense få ta kontroll direkt från start. När du samtidigt tittat i tabellen och ser Falcons och Bucs vara 2-0 = det är viktigt att vara med från början.

Jag spelar Saints -1.5 till oddset 1.90 i halvlek. Notera halvlek.

Värt att notera:

1. NFC-teams är 6-0 mot AFC-lag än så länge, vilket i sig är förvånande, eftersom jag tycker att AFC är en bättre division. Cowboys har dock sett sinnessjukt starka ut och det påverkar i NFC-framgången.

2. Panthers QB Young hade en svag första outing i Panthers-tröjan. Han kastade för 146 yards med två interceptions och en passer rating på 48.8. Det håller inte mot något lag. Young måste försöka kontrollera bollen bättre och inte låta Saints offensiv var inne för länge och för ofta.

3. Panthers Burns måste fortsätta dominera på sitt sätt i defensiven. Han hade 1.5 sacks och en forced fumble mot Falcons. Om vi ser till Saints sätt att matcha upp mot Titans pass rush = då kan Panthers vara med ett tag.

4. Saints har en vass WR-armada och jag gillar verkligen Chris Olave, Rashid Shaheed och veteranen Michael Thomas. Om Saints offensiva lina orkar stå emot kommer QB Carr få chansen att kasta ett par fina och djupa bollar ner mot sina speediga receivers. Noteras bör också att Panthers secondary är brandskattad. Pass på!

5. Saints kommer komma ut riktigt aktivt i den här outingen. De vill snabbt ta kommandot och därefter låta defense sköta sitt jobb, samtidigt som QB Carr kan leka ”game manager” för att styra matchen. Om Saints får kontrollen av matchen och styr match mellan defense och Panthers offensiva lina, då är det ridå för Panthers.

6. Alla lag kommer få skadebekymmer under säsongen, men Panthers har redan hamnat i bakvattnet här och det är flera ordinarie och även spetskompetens-spelare som är skadade. CB Jaycee Horn, men också LG Brady Christensen. Det är två av Panthers bästa spelare i hela truppen. Notera det.

Jag tar oddset Saints -1,5 i halvlek till oddset 1.90 hos bet365 .com. Saints och QB Carr kommer kontrollera den här matchen och med tidig ledning kommer den hållas länge.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip