Panthers (8-4) tar emot stekheta Vikings (10-2). En match att se fram emot. Jag har verkligen börjat gilla Vikings. Åtta raka segrar. Har ett av ligans bästa resultat med 10-2 och de känns väldigt kompletta i år. Deras defense är av magnitud. Deras offensiv har lyft sig ytterligare nivåer i år och QB Keenum har varit fläckfri.

Jag kommer spela Vikings -2,5 till oddset 1,83 hos Unibet .se.

Värt att notera:

1. Vikings leder all time stats mot Panthers med 8-5. Vikings har vunnit tre av de fyra senaste. Vikings är också 4-0 sina senaste bortamatcher.

2. Panthers måste skydda Cam Newton mycket bättre än vad de gjort på slutet. Newton tar mycket stryk och det blir påtagligt på hans övriga spel. När Newton är bra, då är han bra, men i år har vi mest fått se en ojämn Newton. DET räcker inte mot Vikings defense som är "all over the place". Ha koll på Everson Griffen, Pro Bowl defensiv end för Vikings. Han kommer göra livet surt för Newton idag.

3. QB Newton hade stora problem mot Vikings defense redan under fjolåret, då han i den matchen kastade tre interceptions utan att noteras för en touchdown. Alltså; en dålig matchup för Panthers och Newton idag, eftersom Vikings defense är ännu bättre i år.

4. Panthers passing attack ligger på plats 25 i ligan. Deras springspel snittar drygt 3,5 yards per outing. Vikings tillåter i snitt 17 poäng per outing. Panthers vinst idag? Nej; jag får inte ihop det...alls!

5. Idag kommer Panthers TE Greg Olsen tillbaka efter sin fotskada och det är ett plus för Panthers. Det kommer boosta offensiven, MEN bekymret är Vikings secondary med Xavier Rhodes är immaculate för tillfället och det skall bli se vem Vikings kommer matcha upp honom mot - Olsen el Funchess. För mig spelar det ingen roll; Rhodes kommer dominera oavsett matchup.

6. Springspelet kommer bli en faktor. Det som är spännande här är att bägge lagens run defense tillhör ligans toppskikt; Vikings som nr 2 och Panthers som nr 4. Jag såg Saints RB-tandem Kamara/Ingram pulvrisera Panthers senast och idag möter de Vikings Murray/McKinnons som är lite sämre, men inte mycket. Ha också i åtanke att Panthers RBs Stewart fick sig en rejäl körare mot Saints och vilade länge på avbytarbänken. Panthers RB2 McCaffrey lider fortfarande av en axelskada. Nja. Mycket talar för Vikings även här.

7. Vikings Case Keenum har gått från back-up nr 3 QB till en av ligans hetaste i år. Han är tuff och resilient i sin passningsficka. Han visar tvärtemot Newton kurage i sin passningsficka. Keenum har också stabila receivers och TE att förlita sig på. Jag högaktar Thielen (genombrott i år) och TE Rudolph som varit pålitliga. Keenums fyra senaste matcher uppvisar satta pass med över 70% med nio touchdowns mot två interceptions.

Jag vet att Panthers är habila hemma, men idag möter man övermakten. Vikings går från klarhet till klarhet och jag känner mig väldigt trygg med Vikings -2,5 till oddset 1,83 hos Unibet .se.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip