Patriots (10-2) vs Chiefs (8-4). Vilken höjdare. En rematch av AFC Championship Game från i fjol som Pats vann med 37-31. Jag ser hemskt mycket fram emot denna fajt och det är extra roligt att Patriots är 5-0 hemma i år och Chiefs är 5-1 på bortaplan.

Värt att notera:

1. Räkna aldrig bort Patriots, Belichick och Brady. Laget fick stryk av Texans senast och är numera 10-2. Det är enda helt OK siffror, eller hur? Patriots förlorar sällan två matcher i rad och just Chiefs (modell i år) passar Patriots bättre. Hur tänker jag nu?

2. Chiefs har fortfarande inte fått ordning på sin egen offensiv gällande springspelet. Laget snittar 94,5 yards per outing = not good. Det innebär att Chiefs QB Mahomes lär få kasta som aldrig förr och de snittar 290 yards i passing game. Det låter suveränt, men idag möter man Patriots secondary som har +20 interceptions i år (top CB Gilmore är ett spöke för alla QBs)

3. OK; Patriots defense är riktigt vasst i år. De tillåter i snitt 10,1 poäng per match. Hallå! 10,1 poäng. Patriots run defense är nr 2 i hela NFL och tillåter bara 163 yards per outing.

4. Vad säger vi då om Tom Brady? Jag har lärt mig att aldrig tvivla på detta unikum. När alla spekulerar, då kommer han kliva fram och idag är en sådan dag. Jag är helt inne på att Brady gör sin bästa match i år. Han får tillbaka fräscha WRs i form av Edelman och Sanu. Lägg därtill att first draft choice WR N'Keal Harry och Brady har gnuggat sin connection hårt i träning. Vi måste komma ihåg att vi har tuffa krav på Patriots. Alla belackare bör dock notera att laget snittar 26,8 poäng framåt per outing. Nej; ha koll på Brady i afton.

5. Chiefs QB Mahomes är 0-2 mot Patriots i sin karriär.

6. Patriots kommer veva springspelet mot ett Chiefs, vars run defense som tillåter 140 yards rushing per game OCH även tillåter 21 poäng i snitt bakåt

7. Matchen i matchen är HC Belichick och HC Reid. Två mästare och normalt är det Reid ofta drar det korta strået.

Jag kommer spela Patriots -2,5 till oddset 1,75 hos LeoVegas . Jag förväntar mig en riktigt bra match, där Patriots defense kommer detronisera Chiefs offensiv.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip