Patriots (2-3) vs Cowboys (4-1). Normalt hade det här varit en relativt stabil hemmaseger om "allt var som vanligt", men det är inte så längre för Patriots. De har ett lag som borde vara bättre än de är för tillfället, samtidigt styrs offensiven av en rookie-QB. Mac Jones har framtiden för sig, men det rullar inte på leka enkelt, vilket är förståeligt med en rookie-QB.

Cowboys då? Vad skall man säga? QB Prescott OCH RB Elliott måste ligga bra till för "comeback player of the year". Båda har tänt till enormt i år, vilket måste vara glädjande för Cowboys-fans. Notera att det är första gången sedan 1981 som dessa två lag möts, då Cowboys har ett bättre rekord än Patriots. Jag gillar det jag sett hos Cowboys. Framförallt hos Prescott som varit the X-factor. Han har +3 pass-TDs och en passer rating på +115 i tre raka matcher. Dessutom har Cowboys siffror presterat statistik som får hela NFL att darra på manschettknappen; +35 poäng framåt och +150 rush yards i tre raka matcher. Senast de hände spelade "Beast Mode" i Seahawks. Starka papper.

Jag kommer spela Cowboys -2,5 till oddset 1,70 hos Pinnacle . Jag vet att Patriots har ett bra defense, men jag har svårt att se dem orka stå emot en rullande offensiv från Cowboys, när laget hade stora bekymmer att hantera slagpåsen Texans senast. Patriots saknade i och för sig fyra ordinarie spelare på den offensiva linan, men det såg segt ut.

Värt att notera:

1. Många kommer diskutera respektive lags HCs i afton; Belichick vs McCarthy. Ingen kommer någonsin att bli bättre än Belichick i modern tid, men det är klart att sett svajigt ut över fem matcher. Lång säsong dock. Cowboys HC McCarthy (som har en Super Bowl med Packers) kan faktiskt ha gjort sin bästa värvning genom att plocka in DC Quinn som verkligen fått bra snurr på sina yngre och äldre adepter i truppen. Det är också ett helt annat flow generellt i truppen, när mixen i truppen känns helrätt.

2. Patriots har till dags dato mött lag vars offensiv legat på följande platser i NFL; nr 31, 30, 24, 6 och 29 gällande yards per spel. Idag ställs man mot NFLs topp 3-offensiv i form av Cowboys. En helt annan uppgift för Patriots defense. Det är viktigt att notera att Patriots är 2-3, trots enkelt spelschema.

3. Patriots har hela nio turnovers på fem matcher och ur ett rookie-QBs perspektiv är det ganska väntat. Bekymret är att Cowboys å sin sida har haft hela 12 forcerade turnovers, vilka de gjort poäng på. Mot en rullande Cowboys-offensiv kan inte Patriots ge bort bollar. Det smäller till direkt tillbaka i egen zon...

4. En annan sak som gör mig brydd är att Patriots och HC Belichick är 0-3 hemma på Foxboro. Det tillhör inte vanligheten. Patriots har dock sex raka vinster mot Cowboys, men som sagt; under Brady-eran; inte Jones-eran. Det är än så länge en remarkabel skillnad. GOAT vs rookie. Jag vill dock inte skylla allt på Jones, utan han har varit helt OK.

5. Cowboys med fanbärare QB Prescott slog tillbaka Giants senast med 44-20. Prescott visade vägen med +300 yards för andra gången i år emedan RB Elliott sprang för 110 yards och satte sin femte rush-TD för året. Det är som sagt; diametralt två spelare som älskar att spela med varandra. Som ler- och långhalm.

6. Cowboys Trevon Diggs leder NFL med sex interceptions över fem outings. Han har gjort minst en interception i varje match hittills och det har ingen gjort i modern Super Bowl-era. Ett riktigt äss i Cowboys defense. Ha koll på honom i afton.

Den viktigaste statsen som jag tar med mig in i mitt beslut att spela Cowboys -2,5 hos Pinnacle är den som berättar att Cowboys snittar 34 gjorda poäng framåt per outing, samtidigt som Patriots å sin sida snittar 19,2 poäng framåt. Matchen i matchen är offensiven och den kommer Cowboys äga - i luften och på marken med Prescott och Elliott.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip