SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

Äntligen den första heliga söndagen i september - NFL hel omgång! Som jag längtat!

Vi började redan natt till fredags med Chiefs vs Texans och ni som följde min rek då fick två fina spelidéer att casha in på. Som QB Mahomes och Chiefs såg ut över hela banan kan vi alla vara lugna med att Chiefs även i år är en contender. Mahomes såg "äckligt disciplinerad" ut om vi använder Timo Lahtinen's bevingade citat...

Första matchen ut under söndagen kl 19 är New England Patriots vs Miami Dolphins. Två lag, där båda är i en mini-rebuild (lite tufft att säga så om Pats, men det har hänt en hel hoper saker som gör att den känslan kan infinna sig).

Patriots har tappat GOAT, QB Tom Brady och det kommer du som lag inte över på en gång. MEN hjärntrusten Belichick och McDaniels är kvar och det borgar för kvalitet. Belichick är ett geni och hans sätt att jobba med defense är enastående. Just defense var Patriots adelsmärke under fjolåret.

Pats har varit ett topp 6-försvar de senaste fyra åren och med förlängningen av ligans bästa försvarare, CB Gilmore i veckan, vet vi att de kommer vara på tårna i år oxå. Patriots har också hela 8 (!) spelare som valt att "stå över" säsongen 2020 pga. COVID-19 och det är inga bärfisar som "optat" ut, utan vi kan nämna bl.a. safety Patrick Chung, linebacker Donta Hightower, OT Cannon, RB Bolden, OG Toran för att nämna några. DET. ÄR. TUNGA. AVBRÄCK. Ej tu tal om annat.

Patriots har inte heller fyllt på sin offensiv särskilt mycket. Visst, WR Edelman är en levande legend, men det är tunt bakom. WR N'Keal Harry är någon som laget tror på och han får försöka visa det i år. I övrigt väldigt tunt. Pats kommer fokusera på sin defense och sedan elda på med springspelet offensivt. Det skall dock bli kul att se QB Newton i sin nya roll i Pats. Detta är en i grunden riktigt bra QB när han är skadefri och noteras bör att killen har sprungit för +5 000 yards i sin roll som QB över åren. Starka papper. När det gäller springspelet för Pats kommer Sony Michel och James White (plus Newton) stå för dessa löpningar. Michel samlade ihop 912 yards i fjol. White vet hur man vinner en Super Bowl.

Dolphins då? Ja; en riktigt bra draft 2020, där klubben (som definitivt är i en rebuild) gjorde flera spännande val och där framförallt jag gillade QB-valet Tagovailoa (lättstavat) som har förutsättningar att bli en stor spelare med sin spelstil. MEN den som kommer få börja spela är "Fitzmagic" - Ryan Fitzpatrick som hade en stark säsong i fjol när övriga delar av Dolphins (förutom WR Parker) krackelerade. Jag gillar Fitz sedan hans tid i Jets. Ett energiknippe. En booster. 37 år i år och kanske bättre än någonsin. Han blev också Dolphins mest värdefulle spelare 2019 och det gillas. Killen hade 20/13 i sin TD/INT-ratio över 15 spelade matcher. Mot just Patriots i fjol nådde Fitz totalt 409 yards med en TD och tre INT.

Det som dock är intressant med Dolphins i år är att de har börjat få snits på sin unga organisation; ungt lag med ett par åldersmän som balanserar jovial friskhet bland de nya. 24 spelare i 53-mannatruppen är helt nya. Det är också spännande att se hur Dolphins springspel är förändrat OCH dramatiskt förbättrat till i år. In med en duo som kan leverera i form av Howard (fd Eagles) och Breida (fd 49ers). Dessa två tillsammans har grym rutin och vet hur de skall flytta bollen framåt. Jag gillar framförallt valet av Breida. Han var vass i 49ers under säsongen i fjol - 623 yards framåt och snittade 5,1 yards per försök. "Fitzmagic" lyckade skaka liv i WR DeVante Parker som vi alla trodde skulle trejdas iväg, men så skedde icke och tur var väl det, då killen bestämde sig för att visa vad han gick för genom att plocka in bollar för 1 201 yards (!); snacka om succé i ett ganska klent gäng. Riktigt bra av Parker.

Dolphins defense var sorgligt att beskåda i fjol. Laget var bl.a. rankat som nr 25 vad gäller pass defense. Det har man ordnat genom att plocka in Byron Jones och förhoppningsvis utvecklas Xavien Howard vidare. Notera bör dock göras att Dolphins tillät 30,9 poäng i snitt per match. DÅ går det inte att vinna matcher.

Jag kommer spela Under 42 totalt gjorda poäng i matchen hos bet365 , eftersom Pats styrka är defense och Dolphins styrka är...nja. Jag tror och hoppas på en spännande match, men det luktar inte många gjorda poäng. Om "Fitzmagic" till trots finner WR Parker (skall upp mot ligans bästa försvarare i Gilmore) kan det rassla iväg, men jag har svårt att se det.

Värt att notera:

1. Patriots snittade 26,2 poäng framåt och släppte bara in 14 bakåt. Det är starka papper. Jag är helt övertygad om att Patriots kommer leva på sin defensiv även i år.

2. Pats vann AFC East för 16 gången på 17 säsonger i fjol. En ruggig bedrift.

3. Dolphins 5-11 i fjol var i mina ögon bättre än väntat. De kommer vara med i matcherna i år oxå, men frågan är om inte de yngre spelarna behöver 1-2 år till för att vara redo för slutspel. Noteras bör att Dolphins inte vunnit en slutspelsmatch sedan år 2000.

4. Dolphins CB Byron Jones kommer vara sjukt viktigt för Dolphins i år. Han är en av de bättre i ligan på sin position och det blir han som i varje match tar sig an motståndarens WR-1. Vi kan utgå ifrån Edelman hos Pats och när Jones mötte honom under 2019 var Edelmans siffror; 12 försök, 8 mottagningar för 93 yards. Om Jones sköter sig i sin secondary med Howard, då kommer Pats springa än mer.

5. Om Pats CB Gilmore kommer fokusera på WR Parker kommer detta skapa yta för Dolphins WR Williams. Den här killen har grym potential och vi hoppas alla att han kommer växa en nivå till under 2020. Framförallt Dolphins hoppas det. Det ger också "Fitzmagic" ytterligare ett alternativ i sin offensiv.

Summa summarum; det luktar som en match, där få poäng kommer göras. Ingen vet QB Newtons status. Vi vet att "Fitzmagic" gör sju suveräna saker och sedan kommer tre klart sämre. Story of his life. Nej; jag tror att Patriots har god chans att vinna på hemmaplan (hemskt starka där över åren), men spelvärdet ligger i få gjorda poäng.

Jag spelar under 42 poäng till oddset 1,90 hos bet365 .

Nu rullar vi på med säsongen 2020!

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip