Den enda positiva storyn som kommer ut från New England idag är att de skall hylla sin allra störste spelare, Tom Brady i afton. Det är också en tydlig signal på ett annat sätt; Patriots är inte vad Patriots en gång var. När deras nr 1 på sin depth chart gällande wide receivers heter DeVante Parker (som tyvärr är skadad och spelar inte), då vet man att offensiven är svag. Inga playmakers alls. På Brady's tid gick det att lösa, eftersom han är den bäste som någonsin spelat i NFL, men under Jones och Zappe (just det; vilka är dem?) kommer det inte fungera.

Patriots spelar också i den allra tuffaste divisionen - den division som laget ägt när Brady spelade för Patriots, AFC East, men så är inte fallet längre. Patriots kommer aldrig vara ett lag som du går ut och kör över, men de kommer få extremt svårt att göra poäng framåt i år. Deras defense är alltid bra, men som sagt; offensiven är jag djupt orolig för. De har ett fullgott RB-stall, men QB1-2 och WRs har mycket att leva upp till och det tror jag inte en sekund på. Patriots tar max 5-6 segrar i år.

Eagles däremot. Wow! Laget var imponerande i fjol och nådde rättmätigt Super Bowl. Det räckte inte ända fram, men de har lyckats behålla stommen och spetsen i sin trupp (normalt brukar ett lag som når SB köpas sönder i free agency), men Eagles känns riktigt bra. De har också lyckats bra i draften genom åren och är med största sannolikhet med och gör upp om en SB-plats för NFC. även i år.

Jag kommer spela Eagles -3,5 till jättefina oddset 1,90 hos bet365 .com med tanke på förutsättningarna. Jag tror oddset på linan kommer gå ner ytterligare ju närmare kickoff vi kommer. MEN kudos till Tom Brady; hoppas de kommer fira dig maxat. Det förtjänar du verkligen!

Värt att notera:

1. Eagles QB Jalen Hurts spelade verkligen som en MVP i fjol emedan Patriots QB Mac Jones tog kanske såväl 1-2 steg tillbaka. Det kan ha berott på den otroligt dåliga coachingen som fanns på den offensiva sidan av laget. I år är nygamle Bill O'Brien tillbaka som ny offensiv koordinator och det kan säkert hjälpa Mac Jones en hel del. MEN uppförsbacken finns där. Eagles, som jag skrev i ingressen, har agerat nästan fläckfritt efter förlusten mot Chiefs i Super Bowl. De har tappat bra coacher, men rostern är i stort sett intakt. Eagles är i min mening en nivå upp bättre än Patriots och skall vara klara favoriter.

2. Patriots och Eagles har spelat 15 gånger mot varandra (Eagles är 8-7) och merparten av dessa gånger har QB hetat Tom Brady. Han spelar inte idag och Eagles är ett helt annat lag numera.

3. Patriots har missat slutspel två gånger av de tre senaste säsongerna. Frågan i år är om QB Mac Jones kommer funka? För Patriots-fans hoppas man det, men strax blir vi alla varse. Patriots har även wizmaster Bill Belichick som ikläder sig rollen som HC för Patriots för 24 (!) året i rad.

4. Patriots snittade 21 poäng framåt i fjol. Det räcker inte för att slå Eagles idag.

5. Eagles slutranking totalt under fjolåret landade på nr 3 gällande total offense. Det är starka papper och de har ett fortsatt vasst team.

6. Eagles QB Hurts sprang själv hela 165 gånger under fjolåret. Blir intressant att se hur de kommer använda honom i år.

7. Eagles har en av ligans tyngsta och djupaste trupp av alla NFL-lag. På såväl offensiven som defensiven. Det kommer göra skillnad.

8. Patriots strategi måste vara att inte låta Eagles komma till en snabb ledning. Om så sker (högst troligen), då blir uppförsbacken konstant. Patriots Belichick är ett defensivt geni, men som sagt; jag tvivlar hemskt mycket på offensiven.

Jag är övertygad om att Eagles är ett topplag i år igen. De ser starka ut på såväl offensiven som defensiven. Jag nyper -3,5 Eagles till oddset 1,90, hos bet365 .com, då jag tycker att Patriots har hemskt mycket att bevisa utifrån fjolårets chimär.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip