Speltips: Patriots - Jaguars

Sport: Amfotboll
Spelstopp: 2018-01-21 21:05
Land: USA
Liga: NFL
Odds: 2.50
Tips: Burkhead TD
AFC Championship Game - Patriots vs Jaguars. Det är sjunde raka året som Patriots spelar i AFC Championship Game. Sjunde raka året. Dynastin Kraft, Belichick och Brady blir bara bättre och bättre. Jaguars spelar sin första AFC Championship Game sedan 1999 och det är deras totalt sett tredje match om konferenstiteln. Patriots är ett levande väsen när vi pratar amerikansk fotboll. Spelar ingen roll om du gillar dem eller inte. Fakta förkunnar kvalitet på alla ledande positioner inom organisationen. Linan på dagens matchup ligger på Patriots -9.

Jag har jobbat inom PR i snart 20 år och tycker det är hur sweet som helst att se hur Tom Brady jobbar. Ett litet jack i tummen i veckan och via den händelsen har han tagit bort pressen på övriga spelare i Patriots inför matchen. Den som inte kan se detta förstår inte hur PR funkar. Veckan började med att Jaguars spelare var hur kaxiga som helst och den jargongen är helt OK. Brady svarade kort. "Allt bottnar i hur du spelar och levererar; resten är ointressant". Där dog den vinklingen för samtliga. Sedan kommer händelsen runt tummen. Brady har styrt över all press runt matchen på sig. Så. Himla. Snyggt. Sedan vet alla att Brady inte har missat en enda match under hans 15 år i slutspel. Snyggt hanterat, Patriots!

Vad säger vi då om matchupen? Det är hela ligans bästa offensiv mot ligans bästa defensiv.

1. QB Tom Brady var briljant mot Titans i förra helgens slutspelsmatch. Det var spel mot ett mål även om Titans inledde lovande. Brady levererade in 35 av 53 pass för 337 yards med tre touchdowns och ingen turnover. Kvalitet. För oss som såg Jaguars senast, märktes det tydligt att de hade bekymmer med att stoppa Steelers offensiv. Idag är det ytterligare en nivå upp i motståndet. Hur "tacklar" man det?

2. QB Tom Brady är 7-0 i sin karriär mot Jaguars inkluderat slutspel. Det är hans bästa stats i relation till samtliga lag. Han har haft det väldigt enkelt mot Jaguars.

3. Till denna match kommer även Burkhead vara med. Det ger Pats offensiv ytterligare en dimension för Jaguars att ha koll på, då Burkhead fungerar minst lika bra som passningsmottagare som löpare. Notera att Jaguars slutade på plats nr 21 denna säsong gällande deras rush defense. Kan bli tufft att stå emot Patriots löpare på marken...

4. Jaguars har en liten chans i mina ögon om det här blir en defensiv fajt "in the trenches", men jag har svårt att se hur de skall kunna svara upp på Patriots suveräna offensiv med världens bästa quarterback i historien emot sig? Jag kan inte se det. Jaguars front i defensiven hade 55 sacks under säsong/slutspel emedan secondary har haft 22 interceptions. Riktigt starka papper. MEN jag vill betona att idag åker nivån upp ett steg till och då har vi fortfarande inte pratat om Patriots TE Rob Gronkowski. VEM skall stoppa honom?!

5. Patriots spelar på hemmaplan. På Gillette Stadium. DET är en enorm fördel. Patriots är 18-3 i slutspelssammanhang på hemmaplan. En "win rate" på 86%. Vid dessa 18 vinster på hemmaplan i slutspelet har Brady 43 touchdowns mot 18 interceptions.

6. QB Bortles för Jaguars har fått ett oförtjänt rykte om att vara halvdan. Du tar dig inte till en AFC Championship Game om du är halvdan. MEN idag möter han ett Patriots som kommer vara i hans ansikte hela tiden. Till skillnad från Brady, om vi skärskådar befintlig statistik, har inte Bortles kunnat hantera det. Bortles passer rating har droppat till 64,5 när han har spelare i sitt ansikte emedan Brady varit lysande att undkomma sitt motstånd OCH levererat boll som bara han kan. Patriots är medvetna om Bortles svaghet och kommer sätta press hela dagen lång. Ha detta i åtanke.

7. Om Jaguars skall vara med i den här matchen måste deras RB Fournette vara exemplarisk. Han såg lite skadad ut i ena ankeln mot Steelers, men hade innan dess levererat ett antal touchdowns. OM Jaguars spelar honom ofta och låter Bortles kasta korta pass, då kan Jaguars vara med rätt länge i denna match, utan att för den skull ha en chans att vinna. Patriots ÄR klassen bättre enligt mig.

8. Rob Gronkowski. Vem skall hantera honom? Jag antar att Jaguars sätter sin CB Jalen Ramsey på honom, men ha då i åtanke att Gronk ledde Patriots i receiving yards med 1 084 yards och åtta touchdowns. Nu senast mot Titans hade Gronkowski sex mottagningar för 81 yards med en touchdown. Han är ruggigt svår att stoppa.

För mig är detta ett enkelt val. Patriots kommer vinna denna AFC Championship showdown. Frågan är var jag finner bäst spelvärde? Jag kan tänka mig att Jaguars är med ganska länge i matchen, vilket gör att linan på -9 känns sådär. Ett alternativ är att spela Jaguars +8, men nja. Jag kör en fräckis och spelar på att Burkhead kommer trycka in en touchdown vid mållinjen när tillfälle ges. Unibet.se ger oddset 2,50 på Burkhead som touchdown-görare och jag gillar det oddset. OBS! Skall du spela på matchen utifrån ett handikappspel är -7,5 ett OK-spel. Jag väljer dock Patriots Burkhead denna gång.

/RoloMartins


  Patriots - Jaguars
Spela på Speltips Patriots - Jaguars
RoloMartins - 21 Januari 2018 - 11:51
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Bjorken128 - 2018-01-21 20:33

"QB Bortles för Jaguars har fått ett oförtjänt rykte om att vara halvdan. Du tar dig inte till en AFC Championship Game om du är halvdan".

Förra veckan skrev du själv om hur usel han och hans passningsspel är. Hur ska du ha det? =)
Bortles ÄR halvdan, at best. Som tur är för Jags har de andra delar i laget som gör att Bortles brister inte varit lika avgörande. Hade Bortles spelat i ett sämre lag hade han klassats som ligans sämste QB istället för att bara betraktas som halvdan.

Jaguars försvar och Leonard Fournette är vad som kommer avgöra Jags chanser. Får man till springspelet direkt kommer det öppna upp för Bortles att spela det enda spel han egentligen behärskar, dvs att variera att ge bollen till Fournette och att spela korta passingar. Jags måste få en bra start, de är riktigt bra att spela i ledning, men hamnar de i underläge och måste jaga - och därigenom sätta Bortles under press och tvinga honom spela det längre spelet - så får de stora problem.


Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
13:30  Kunlun - Bars Kazan
Ishockey - KHL - 2
1.98
17:00  Gulbis - Sock
Tennis - ATP Basel - Gulbis
2.10
17:30  HC Riga - Almaz
Ishockey - MHL - 2
1.64
19:00  PSV Eindhoven - Tottenham
Fotboll - Champions League - 2
2.03
19:00  Djurgården - Brynäs
Ishockey - SHL - 1 asian hcp -1,0
1.89
21:00  Dortmund - Atletico Madrid
Fotboll - Champions League - BLGM
1.80
21:00  PSV Eindhoven - Tottenham
Fotboll - Champions League - PSV Ö 11,5 skott
1.80
21:00  Bolton - Nottingham
Fotboll - Championship - Under 2,5
1.70
21:00  Sporting - Arsenal
Fotboll - Europa League - 1X
1.70
19:00  Trelleborgs FF - Elfsborg
Fotboll - Allsvenskan - 2
2.25
15:00  Hammarby - Kalmar FF
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,5
2.08

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Livestreaming