Patriots tar emot Texans i sin första preseason-outing. I mina ögon var det här två lag som verkligen underpresterade under fjolåret. Texans (3-13-1) hade ett dåligt lag och skall inte behöva ta så mycket mer negativ kritik, medan Patriots (8-9) ALLTID har ett bra lag på planen och har haft så i urminnes tider. Med kanske världens främste coach, Bill Belichick som skipper är laget som sagt alltid aktuella och alltid med ett vasst defense. När Patriots har alla dessa faktorer på plats måste man ändå tillstå att 2022 var ett svagt år. Det känns som laget fortfarande saknar Brady (25-25 över de år de spelat utan honom som QB) och vilket lag skulle inte göra det? Min förhoppning var att QB Mac Jones skulle ta klivet upp från ett starkt debutår, men istället blev det precis tvärtom. Mycket av det kan tillskrivas en usel offensiv coaching från bl.a. Matt Patricia som i mitt tycke är en defensiv coach. Summa summarum; Patriots i fjol var sådär.

Texans har däremot genomgått en metamorfos med nya spelare och coacher som med all garanti i världen kommer lyfta laget direkt. Det bör dock noteras att de är i en rebuild, vilket gör att vi bör vara försiktiga med dem. Det som dock var extra kul med dem var deras offensiva draft, där de plockade topp 2-QB C.J.Stroud (som var nr 1 hos många scouts) och sedan hoppade upp i draften och tog DE Anderson som var rankad som den bästa edge rushern i årets draft. QB Stroud avslutade sin collegetid på Ohio State med 8 123 passade yards med 85 touchdowns. Det kommer också vara Stroud som blir den startande quarterbacken för Texans under årets preseason.

Om vi ser till matchen som helhet kommer vi få se ett Patriots som kommer äga defensiven och göra livet surt för QB Stroud. Patriots kommer vara ett lag som sätter springspelet i första rum. Det kommer vara QB Zappe som tar majoriteten av snaps. Han har inte direkt imponerat på mig, vilket gör att jag tror på en relativt poängsnål match och väljer därför att spela under 36,5 poäng hos bet365 .com till oddset 1,90.

Värt att notera:

1. Tråkiga "off the field-nyheter" hos Texans. En av delägarna blev sent idag åtalad för våldtäkt i Kentucky. Det är klart att mycket fokus kommer hamna där de närmaste dagarna.

2. Texans DE Will Anderson som blev draftad tidigt i första rundan kommer få en del speltid också. Han har imponerat under training camp och det skall bli kul att se hur han hanterar RT Reiff i sin matchup. En sevärd match-i-matchen.

3. Texans förlorade sin RT Howard under training camp och det är ett hårt slag i deras ansikte. Enligt coach DeMeco Ryans kommer vissa A-spelare (starters) få chansen med ett antal snaps. Patriots har sagt att det är B-spelare som kommer få mest speltid, men när det gäller Belichick vet man aldrig riktigt. Det vi dock vet är att deras offensiv har varit svag och de lever som sagt på sin starka defensiv, vilket gör att U36,5 poäng i matchen känns väldigt starkt. Det är två "haltande" lag som måste bevisa mer. Patriots är sämst i AFC East som det känns i år.

4. Patriots kommer matcha QB Zappe mest under preseason. Hans siffror under fjolåret smakade allt annat än mumma. 65/92 pass för 781 yards med fem touchdowns mot tre interceptions. Han har stundtals visat kvalitet, men har inte varit konsekvent BRA och det drar ner hans facit. Det som Patriots har gjort inför den här säsongen är att de har plockat hem Bill O'Brien som offensiv koordinator. O'Brien har varit en av Belichicks gunstlingar genom åren och som också varit head coach för Texans innan han fick sparken och återvände till college. O'Brien är en bra coach och det kommer ge stabilitet hos Patriots QBs.

5. Texans har som sagt ett väldigt ungt lag som inte på något sätt är "synkade". Det gör att de första preseason-fajterna för dem blir att "klämma och känna" på hur det är att spela amerikansk fotboll med allt ljus på dem. Det är inte fullt så enkelt. För att ge sin nya QB Stroud en bra start kommer Texans att fokusera på springspelet med Pierce och Singletary; allt för att underlätta. Det är dock tufft att möta Patriots defense "in the trenches", då de är hemskt starka. Med den vetskapen känns U36.5 poäng inalles väldigt spelvärt.

6. Patriots är ett bättre lag än Texans. Det är inget att hymla om. Det vi måste bena ut är hur länge Patriots kommer matcha sina bästa spelare? Jag är övertygad om att de max får 1/4 kvartar. Det gör att Texans ungtuppar relativt tidigt får möta Patriots B- och C-lina. För mig innebär det få poäng framåt.

Jag ser verkligen fram emot att få se Texans unga och hungriga lag i den här outingen, men spelmässigt känns det tunt och då väljer jag att nypa U36,5 poäng hos bet365 .com till oddset 1,90.

/RoloMartins

6.

This is the stats tab
This is the post tip