Patriots (12-4) vs Titans (9-7) i wild card-rundan.

I vanlig ordning kommer surret om "jordens undergång för Patriots, slutet på en dynasti, Tom Brady ser skakig ut, Gronkowski är inte med och defense har sett sådär ut på slutet". Hallå? Har vi inte hört det här förut? Samma surr även i fjol när bl a Chargers skulle köra över Patriots. Vad hände? Well, Patriots steppade upp och levererade hela vägen till en Super Bowl. Fakta är att varje gång vi räknat ut Patriots har de studsat tillbaka fortare än M.A.Numminens gummiboll.

Jag ser ett fullsatt Gillette Stadium. Jag ser ett Patriots som vunnit Super Bowl på Super Bowl över åren och quarterback är Tom "GOAT" Brady med sex ringar och head coach heter Bill "GOAT" Belichick med hela åtta ringar. Jag måste återigen använda uttrycket som alltid finns med i bakhuvudet. "...take the better-coached team with the better defense...". Jag noterar också att Titans QB Ryan Tannehill är 0-6 i Foxoborough och Gillette Stadium med ett av ligans sämre secondary. Hallå!?

Jag kommer spela Patriots -4 till oddset 1,81 hos LeoVegas , Unibet eller 888sport och är helnöjd med det.

Värt att notera:

1. Många vill ha bort Patriots från fortsatt lycka och framgång, men om du tittar på helheten och jag är inte Patriots-fan, MEN du kan inte blunda för alla framgångar och det beror på att ägarstrukturen med en styrd organisation nedåt i leden är bättre ledd och coachad än något annat lag sedan år 2000. Grundbulten ÄR kvar hos Patriots. Ligans bästa HC i Belichick. Ligans kanske genom tidernas bästa QB i form av Tom Brady (har sett skakigt ut av och till i år, men det finns orsaker till det) och mr Reliable i WR Julian Edelman. Om vi därtill adderar ett av ligans bästa defense med en secondary som även skulle skrämma Joe Montana. Jag menar; vem kastar mot Stephon Gilmore i afton? Ligans bäste cornerback. Det är förutsättningarna. Det vi måste nämna är att laget har varit skadedrabbat under året. Det finns frågetecken på offensiven, men vem vill gå emot Patriots på hemmaplan i ett slutspel, där motståndarnas QB är Ryan Tannehill och senast Patriots förlorade hemma i ett slutspel var 2012?!

2. Inget ont om Tannehill som verkligen steppat upp och sett till att Titans vunnit 7 av 10 matcher på slutet. Han har skapat 231 passing yards per match med 20 touchdowns och riktigt vassa 9,6 yards per pass. Det jag dock vill betona är att i afton möter man ligans bästa pass defense i form av Patriots och ässet Stephon Gilmore. Det blir inte lika enkelt att kasta bollen. Det som är Titans "bread and butter" är springspelet med RB Henry som blev ligans bäste running back i år. Ett strålande år, där han presterade 1 540 yards med 16 touchdowns. Imponerande! Motståndaren Patriots blev nr 6 i hela NFL gällande run defense, där man i snitt tillät 97 yards framåt. RB Henry kommer få mycket att göra, men samtidigt kommer dock spelboken att vara hyggligt begränsad i och med Patriots supervassa secondary. Belichick VET att Titans kommer springa mycket och kommer korrigera sitt spel och sin attack mot Titans efter dessa förutsättningar.

3. Patriots har vunnit 19 av 21 senaste matcher i Foxborough. De har vunnit sina 10 senaste hemmamatcher i slutspel sedan 2012 och snittet har då varit +24 poäng framåt.

4. Titans har haft utomordentligt svårt mot Patriots i Foxborough genom åren. De har förlorat sex raka matcher.

5. Patriots har som sagt haft bekymmer med offensiven, då deras WRs varit lite off och Gronk är borta. Edelman är som sagt mr Reliable och nu är det slutspel och det här laget lyfter sig alltid 1-2 nivåer varje år. Brady måste börja våga lita på sina delvis orutinerade WRs. Han kommer i mina ögon att ge dem chans i afton. Titans har spelat på sin yttersta nivå på slutet, men att de skall höja sig än mer, det har jag svårt att se.

6. GOAT Brady kan det här. Slutspel i afton. Han kommer steppa upp till den nivå som krävs av honom och Patriots för att ta sig förbi Titans. Vi måste notera att Titans pass defense landade på nr 24 i hela NFL. De tillät 255 yards per game. Det är mumma för en levande legend som Brady. Han får fler options i spelboken genom att varva korta pass i mot sidlinjen och i mitten, där Edelman kommer springa tydliga routes, springspel, MEN nu när slutspelet kommer, då kommer ni också att få se de långa passen från Brady. De har han varit noga med att kontrollera hittills i år. MEN mot Titans kommer det finnas läge och OFTA. Brady vet att Titans är rejält tilltufsade i sin secondary av olika anledningar och det kommer han "äta" på hela aftonen...

Den avslutande kommentaren i den här analysen är att Patriots inte har förlorat en slutspelsmatch sedan 2012. Bring it on är kvällens ledord från Belichick och Brady.

Jag är övertygad om att Patriots kommer avgå med segern här. Laget VET hur de skall spela i slutspel och höjer sig alltid när det gäller som mest. Jag spelar Patriots -4 till oddset 1,81 hos LeoVegas , Unibet eller 888sport .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip