Patriots (8-3) vs Vikings (6-4-1). I mina ögon kan det här lika gärna vara årets Super Bowl-final. Med betoning på "kan". Bägge lagen måste upp ytterligare en nivå för att det skall surras om riktiga contenders i år. Vikings har inte mycket till playbook, eftersom Cousins kastar typ hela tiden. Vikings har haft stora bekymmer med sin offensiva lina och sitt springspel. Det har gått i stå. Patriots vet att de förluster som Vikings hittills inkasserat har kommit när man pressat Cousins hårt. Se Saints. Se Rams. Nej; Tom Brady hemma på Foxborough brukar innebära vinst och jag kommer spela Patriots.

Jag spelar Patriots -4,5 till oddset 1,88 hos Unibet , LeoVegas eller 888sport .

Värt att notera:

1. Första gången sedan 2010 som Vikings gästar Patriots. De fyra senaste matcherna mellan lagen har slutat med stora segrar för Patriots. De fyra senaste outings har Patriots vunnit relativt enkelt. All-time stats berättar 8-4 till Patriots fördel och den avslutande faktan berättar väldigt mycket; senaste gången Vikings vann i Foxborough var år 2000 dvs för 18 (!) sedan.

2. Patriots har läkt ihop bra och har bara Dwayne Allen på skadelistan; inga fler, vilket är ett gott tecken! Det innebär att i afton spelar såväl Edelman som Gronkowski och det är otroligt viktigt för Pats offensiv.

3. Vikings är nr 1 i NFL vad gäller third down defense och red-zone defense. Här måste Patriots steppa upp i afton och med Edelman och Gronk att tillgå i red-zone kan det blir fakta i målet.

4. Patriots är 7-0 i år när laget har +93 yards på marken. I afton kommer RB Burkhead tillbaka oxå. Det lär springas och kastas i afton. Brady vill ha en djup spelbok.

5. QB Brady är 32-4 genom hela sin karriär för decembermånad. Starka papper! I år är Patriots 5-0 hemma på Gillette Stadium. Vasst facit.

6. Vikings pass defense är bra. De har 36 sacks hittills.

7. Ha i åtanke att Vikings WR-duo Thielen och Diggs har bägge bekymmer med skador. Det är inget bra för dem.

Jag är helt övertygad om att Patriots kommer visa sina SB-kvaliteter igen nu när samtliga Patriots-spelare är hälsan själv och kan delta. Ha koll på Gronk! Han kommer användas ofta! Jag spelar Patriots -4,5 till oddset 1,88 hos Unibet , LeoVegas eller 888sport .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip