Preaseason vecka 1 är äntligen här och det är två matcher i afton. Jag har valt att fokusera på Patriots vs Washington. Två spännande lag. En dynasti som är i snabb rebuild och ett lag som äntligen tog sig till slutspel i fjol. Två lag som besitter varsitt defense som få andra lag har. Kvalitet rakt över och just Patriots med legenden Belichick som alltid säkerställer en vass defense innan offensiven är där. Nu har dock Patriots köpt vad det kändes som typ alla free-agents under off-season. Skämt åsido; låt oss säga så här; det blir en kort rebuild med tanke på alla investeringar som gjorts under 2021.

Notera att preseason handlar om att lagens coacher vill se individuella spelare lyfta sig till en nivå som gör att de platser i den 53-manna truppen som kommer selas ut till säsongstart. Det är alltid mixen av starka veteraner och nytt blod som ger den bästa av två världar. Washington har redan gått ut med att de kommer spela sina starters emedan Patriots i vanlig ordning varit försiktiga med hur de kommer spela.

Jag kommer spela U36,5 poäng i matchen till oddset 1,85 hos Unibet , LeoVegas och Casumo . Det bygger jag på att vi får se två starka defensiver som sällan släpper in för mycket poäng även om det kommer bli många spelare som testas.

Värt att notera:

1. Patriots utan Tom Brady är som att dricka gin utan tonic. Det blev laget varse under 2020/2021. Brady är ett unikum och hans ledaregenskaper och inställning till sporten är få förunnat. Nu är det QB Cam Newton och rookie-QB Mac Jones som skall managers Patriots offensiv. Jag är övertygad om att såväl Newton som Patriots är bättre i år. Allt handlar om förberedelser och för just Newton var det ett riktigt svagt fjolår. Han vet det och han vill bevisa att han fortfarande är en kvalitets-QB. Om vi kikar på Patriots training camp har såväl Newton som Jones stuckit ut. De har varit riktigt bra och framförallt stabila i sitt spel, vilket är viktigt. Jag har feeling för att Newton kommer börja spela och att Mac Jones får spela minst en halvlek.

2. Coach Rivera hos Washington gillar att ge sina spelare en chans att visa vad de går för. Nu också med fans på läktarna, vilket kommer vara en skön känsla för spelarna. Rivera hade presskonferens idag onsdag och han berättade att de kommer spela med sina starters. Dels för att Washington har en ny quarterback som dock spelat 16 säsonger i NFL, men gör sin första i Washington. Vi pratar om den genomsympatiske Ryan "FitzMagic" Fitzpatrick. En spelare som spelat i många klubbar, men som alltid gjort det bra och nu i slutet av sin karriär ser ut att nå en ny topp. Ha koll på Fitz och hans långa bollar till McLaurin.

3. Patriots har ett antal spelare i offensiven som visat positiv kontinuitet i training camp. Bl.a. har N'Keal Harry äntligen fått spela och träna hela training camp, utan att något drabbat honom och det syns att Harry anammat den rollen. Visst; han har velat bli trejdad, men än så länge har ingen lämnat rätt bud. Harry kommer använda sin preseason till att kriga till sig en plats hos Patriots eller visa upp sina skills för andra klubbar. Notera också unge Wilkerson som imponerat.

4. Matchen i matchen blir som vanligt mellan coacherna Belichick och Rivera. Alltid förberedda. Diligenta i sitt hantverk. Inget slarv. Det är också med den vetskapen som jag spelar att det blir under 36,5 poäng i matchen. Lagen är starka i defensiven och är coachade till max.

5. Patriots djup i sin defensiv; se bl.a. i deras secondary. Wow! Även om CB Gilmore inte spelar har unge Williams varit solid inför matchen imorgon natt. Pass på.

6. Washington börjar se ut som en contender. Defensiven var strålande i fjol och är ännu vassare i år. Chase Young är ett år äldre och med det också än mer "fotbolls-klok". Young är 2020-decenniets spelare i vardande.

Som sagt; preseason 1 är igång. Två starka defensiver styrda av två toppcoacher som ogillar att förlora. Det här kommer bli en tajt match och som sagt; det brukar bli få poäng, vilket jag nu går på. OM jag under pistolhot skulle tippa matchen ligger faktiskt Washington moneyline närmast. I afton spelar jag dock under 36,5 poäng till oddset 1,85 hos Unibet , LeoVegas och Casumo .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip