Raiders tar sig an Browns på hemmaplan. Super Bowl-vinnande HC Jon Gruden tog över Raiders inför den här säsongen och efter den första smekmånaden har Raiders imploderar inifrån och ut. Khalil Mack; kanske ligans bäste defensive spelare tyckte inte han fick den kärlek som han förtjänat - enligt han själv. Det blev en långvarig batalj och holdout; sedan en trejd till Chicago Bears, där Mack varit absolut enastående. Huvva!

Hur har det då gått för Raiders? Ja, laget har gett bort de två senaste matcherna efter klar ledning inför andra halvlek. QB Derek Carr har varit lika ojämn som jag är på att träna dvs. en gång där, två gånger inställt. Det funkar inte för att vara en av ligans mest högavlönade QB's eller att jag blir mr Beach 2025. It won't do it. 345 yards senast, men med två interceptions och det går inte.

Cleveland Browns tog sin första seger sedan kvarnen brann mot Jets senast. Jets ledde med 14-0 och kontrollerade matchen i halvlek. Då knockade man ut QB Taylor och in kom NFL Draft nr 1 2018 - Baker Mayfield - och spelade som en grekisk gud. I stort sett fläckfritt med 17/23 pass, 201 yards, touchdowns och en passer rating på 100.1. Baker är en riktigt spännande injektion i ett Browns-lag som inom 1-2 år kommer vara ett av de bästa lagen i NFL. Den typen av spelare finns numera i truppen. Det är dock ingen lek att spela i Oakland och möte Raiders "black hole". Mayfield kommer testas rejält idag. Hittills har killen klarat alla tester galant...

Jag kommer spela Raiders moneyline till oddset 1,72 hos Unibet .se. Jag tror på en tajt match, men kan inte se Raiders förlora fyra raka matcher och då med vetskapen om att de borde ha stängt de två senaste matcherna, utan att lyckas.

Värt att notera:

1. Khalil Mack's frånvaro har varit tydlig. Det har inte funnits tillstymmelse till pass rush hos Raiders och om de vill börja vinna matcher måste motståndarens quarterback pressas. Mayfield är på tok för bra för att få stå ensam länge i passningsfickan. Raiders vet det. Gruden vet det. Pass på.

2. Raiders offensiva lina är normalt sett väldigt bra med Cooper och Cook. Sedan måste RB's Lynch och Martin leverera för att vara med i matchen och göra spelboken mer attraktiv.

3. 2015 var senast Browns vann på any given sunday.

4. Raiders måste komma ut snabbt, hårt och sätta sina chanser. Ta tidig kontroll över matchen. Lyckas man med det kan även unge Mayfield få lite nerver.

5. Browns defense ÄR bra OCH får tillbaka såväl defensive end Ogbah och ledaren på plan; Kirksey; en grym linebacker.

6. 22 matcher har lagen spelat mot varandra. Tajt även här. 12-10. MEN senaste åren har det bara varit Raiders...

Summa summarum; Raiders spelar hemma. Laget har inte råd att vara 0-4. De måste få till en balanserad pass och spring-attack för att utmana Browns. Jag har feeling för att de lyckas med det idag.

Jag spelar Raiders moneyline till oddset 1,72 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip