Äntligen börjar NFL med sin preseason och i vanlig ordning sker den i samband med Hall of Fame-firandet i Canton (samma helg). NFL Preaseason är i mitt tycke alltid lika intressant, eftersom varje lag skall testa sina spelare (oftast de som är kantbollar i första hand för att komma med i truppen) och det är också här vi får ta del av oslipade diamanter eller spelare som inte kommer få chansen. Det handlar alltså om att visa upp sig för laget och skapa sina egna förutsättningar.

Årets Hall of Fame-match är mellan två spännande lag, där ena laget hade en katastrofal säsong 2021 (Jaguars) och där andra laget Raiders tog sig till slutspel, men sedan tog det roliga slut hyggligt omgående. Vad säger vi då om lagen? Jo, de har båda ny management och ny "chef" vid sidan av planen. MEN det är sannerligen inga rookies, utan Jags plockade in Super Bowl-vinnaren med Eagles Doug Pederson och Raiders tog in Bill Belichicks och Patriots offensiva geni Josh McDaniels. Bara det är värt inträdet till den här outingen.

Vad har hänt under offseason utöver nya coacher? Jaguars som återigen fick drafta som nr 1 i NFL-draft (Travon Walker blev valet) hade också ligans näst största plånbok (56 miljoner dollar) för att investera i spelare när free agency kickade igång 14 mars. Det eldades på direkt. Vi tar det steg för steg och nämner de tyngsta värvningarna. Ny guard från Commanders, Brandon Scherff, 5 gånger Pro Bowler. WR Christian Kirk som kom över från Cardinals efter ett lukrativt kontrakt med Jaguars. TE Engram från Giants anslöt sig också och slutligen skall vi nämna CB Williams. Överlag har Jaguars gjort bra värvningar, men noterbart är att de var 3-14 i fjol och kommer kanske vinna ett par matcher till under den här säsongen. Det är ett ungt lag med ässet Lawrence som QB.

Raiders har en stabil grund att stå på sedan tidigare och det var kul att se dem i slutspelet. De trejdade för ligans bäste WR i form av Davante Adams från Packers. Det är en "game changer" för mig. Här visar Raiders att de är i win-mode nu. De nöp också CB Rock Ya-Sin i en trejd med Colts och det är en spännande värvning på defense. DE Chandler Jones har i mina ögon alltid varit en av ligans bästa på sin position. Lite äldre nu, men otroligt nyttig. Det är kul att se hur Raiders fått bra snurr på sin QB Carr och sin TE Waller i första hand. Jag gillar det jag sett under offseason hos Raiders och de skall under normala omständigheter om det varit en RIKTIG match kontra en träningsmatch ha varit klara favoriter.

Jag väljer att spela U30,5 poäng, eftersom jag är övertygad om att B-lag och C-lag i respektive trupper kommer få spela mycket och det gör att under 30,5 poäng känns väldigt intressant spelmässigt. Jag nyper 1,95 hos Unibet .

Värt att notera:

1. Raiders coach McDaniels är född och uppvuxen i Canton, Ohio = han spelar på hemmaplan.

2. De flesta lagen har max en vecka i riktiga "pads" inför den här outingen, vilket gör att merparten av A-laget dvs topplinjerna ej kommer spela och om de spelar är det max 1-2 snaps. Notera det. I min värld brukar B- och C-lagen få varva under de fyra kvartarna.

3. Jaguars nr 1 i draften var Travon Walker och honom hoppas vi få se i Jaguars defensiva lineup.

4. Raiders O-lina var inte mycket att yvas över under fjolåret och den har inte förstärkts alls, utan vi får se samma gäng igen, däremot kan det vara flera som är "nära" en plats som kommer kriga extra hårt för att ge sig själv chansen.

5. Jaguars har många pusselbitar att sortera ut och med det sagt är jag övertygad om att de kommer varva friskt med sitt spelarmaterial.

6. Jag vet också om att Jaguars QB Trevor Lawrence inte kommer spela i preseason game 1 och det innebär att Jake Luton blir skipper för Jaguars. Håll i hatten!

Som sagt; NFL Preaseason är igång och det kommer finnas riktigt mycket spelvärde här allteftersom. Jag väljer som sagt att ta underspelet (U30,5) till goda oddset 1,95 hos Unibet och det bygger jag på att många spelare kommer testas och det kommer se en aning vingligt ut i game 1.

MEN...nu är vi strax igång och det kommer bli superkul att köra NFL-säsongen med preseason här på Rekatochklart.com!

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip