Sunday Night Football i Las Vegas. Raiders (4-5) vs Jets (4-4).

Den här outingen hade NFLs schemaläggare lagt för att få se duellen mellan Raiders WR Adams och Jets QB Rodgers. Fyra drives in i debuten mot Bills gick Rodgers ner skadad och därmed var den sagan all för 2023. Eller? Rodgers läkkött verkar vara av bra kvalitet. Killen är redan igång och går på sin fot och han kastar redan. Nåväl. Raiders WR Adams är dock med i afton och han har haft en sådär-säsong OCH relation med fd Patriots offensive koordinator Josh McDaniels som fick sluta härförleden. Som många andra som haft Brady i sitt gäng har Brady gjort till bättre coacher än vad de är. Det är bara att inse.

Vad säger vi då om den här matchen? Två lag som verkligen underpresterat (iofs har Jets haft sin QB2 hela säsongen), men det finns fortfarande en liten chans till slutspel för båda lagen. Det här kommer bli en defensiv batalj med högst troligen få offensiva yards, vilket gör att underspelet måste vara gjutet. När jag sedan berättar att Raiders kommer spela med sin rookie-QB bekräftar det bara min ansats till spel dvs. underspelet 36.5 poäng.

Jag spelar U36.5 poäng till oddset 1.91 hos Unibet .com.

Värt att notera:

1. I inledningen ovan berättade jag att Raiders som lag och omklädningsrum studsade tillbaka med en vinst efter att laget kickat HC McDaniels. Interim-coachen Pierce största styrka är/var McDaniels största svaghet; people skills. McDaniels kom aldrig riktigt nära laget under sin tid i Raiders. Vad kan då Pierce göra för att få laget att börja vinna igen? Jo; forma riddarmentaliteten - "En för alla. Alla för en" - och verkligen mena det.

2. Raiders äss Maxx Crosby är tillsammans med Giants Dexter Lawrence de enda spelare som har 85+ grade i såväl pass rush som run defense.

3. Jets är favoriter i den här outingen och det tycker jag faktiskt de skall vara. Raiders har till dags dato inte kunnat stoppa sina motståndares springspel. De har tillåtit +140 yards i snitt. Nu möter man ett Jets som snittar 4.7 yards per outing. Helhetsbilden berättar att Jets har ett bättre lag, men alla svär högt över frånvaron av en offensiv. Mot Chargers senast var det en smärre katastrof och det sorgliga var att det var Jets själva som sköt sig i foten. Jisses. QB Wilson hade totalt sett 263 passing yards och det är inte illa pinkat, MEN han var sackad hela åtta gånger och det beror på att Jets har ligans absolut sämsta offensiva lina. Skadorna har varit oändliga och återkommande. Tomlinsom och Becton är de två som fungerat. Resten har varit som lapskojs; en enda stora gigantisk röra. Med det sagt; Wilson måste vara Snabbare med bollen i passningsfickan, annars är det fullständig ridå. Jets måste få igång sitt springspel och plocka de tuffa yardsen. Med tanke på Raiders Maxx Crosby på andra sidan, då behöver Jets snabbt få ut bollen.

4. ...men om vi vänder på kuttingen har Jets ett av ligans bästa defense som kommer in varje helg och levererar stordåd. Det är därför Jets fortfarande har en chans att nå slutspel, trots att offensiven har haltat sedan Lützendimman 1632. Chargers QB Herbert hölls till fattiga +130 yards senast och det berättar hur bra Jets defense är. I afton skall Raiders rookie-QB O'Connell försöka stå emot Jets pass rush. Det luktar problem lång väg.

5. Jets har trots den usla outingen mot Chargers vunnit tre av sina fyra senaste matcher. När vi tittar till statistiken är Jets nr 31 i ligan i totalt offense med ett snitt om 272 yards per game (Raiders är nr 29 i NFL med 275 yards). De ligger nr 30 i ligan vad gäller poäng gjorda per match - se 16.5 poäng. Det berättar att defense har varit Jets absolut stösta faktor till vinsterna. MEN. Om de får till en liten nivåhöjning offensivt kommer det räcka mot Raiders. Så känns det. När det kommer till spelvärde finns det bara ett och det är att ta underspelet.

6. Raiders och Jets torde ha samma game plan i afton - spring med bollen i tid och otid.

För mig blir det här som sagt en defensiv batalj med två lag som inte tagit sig upp ur avgrunden gällande sin offensiv. Det kommer bli mycket springspel och clock management. Ta underspelet U36.5 poäng till oddset 1.91 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip