Raiders (1-3) tar emot Packers (2-2) i Monday Night Football i Las Vegas. En svår match att bena ut i min värld, eftersom jag bestämt hävdar att inget av dessa lag tillhör det övre skiktet i NFL. Packers match mot Lions senast var ett tydligt tecken på det. De var utcoachade och utspelade som jag ser det. När jag sedan vänder på myntet och tittar extra noga på Raiders får jag än mer huvudbry. En dysfunktionell (kanske för hårt, men management känns allt annat än stabilt) organisation med tokhängivna fans (alltid trogna och tillhör toppskiktet bland fans) som ständigt försöker söka svar och få ordning på sitt lag. MEN att gå 1-4 mot Packers idag; ja, då kommer det nog hända en hel del.

Jag landar i ett underspel i den här outingen och det beror på att offensiven och framför allt springspelet hos respektive lag har varit under all kritik. Raiders RB Jacobs var fjolårets bäste löpare i NFL. Men hans offseason har varit allt annat än enkel, då Raiders valde att ”lowballa” honom och därmed inte ge honom ett vettigt kontrakt. Det i sin tur har gjort att Jacobs varit i ”gränslandet” och mentalt måste det ha påverkat honom. Till dags dato har han snittat 2.7 yards per löpning. Med den statistiken placeras Raiders som sist i ligan med 65 yards per outing. Huvva. Packers är näst sämst i ligan med 74.5 yards per outing och det är inte heller direkt klädsamt.

Jag spelar U45 poäng totalt i matchen till oddset 1.91 hos Unibet .com.

Värt att notera:

1. Packers har inte levererat över huvud taget i de två senaste matcherna även om de halkade undan med en vinst mot Saints. Lions; som är ett topplag i år, hade inga som helst problem med att defilera hem sin match mot Packers. Efter en halvlek stod det 27-3 till Lions. Det funkar inte.

2. Packers får åter RB Jones som WR Watson idag och det är två tunga bitar i det offensiva pusslet för Packers. MEN. Det är deras andra match tillbaka efter skada och förhoppningsvis är de markant bättre än mot Lions, då laget blev utspelat.

3. Raiders RB Jacobs kan få en bättre dag än vad han haft hittills. Packers har tillåtit 211 rushing yards i två av fyra matcher. Det säger en hel del.

4. Raiders WR-äss Adams möter sitt gamla lag. Om han fortsätter att leverera på samma nivå som är bra (nr 3 i ligan i mottagningar) kan förutsättningar för att skifta gameplan då och då. Offensiven hittills har varit enahanda. Många bollar på Adams och ett svagt springspel. Kanske läge att få styrning på skeppet igen?

5. Packers QB Jordan Love har visat glimtar, men ännu inget konsekvent bra offensivt spel över de första fyra matcherna. Han har dessutom kastat tre interceptions över de senaste två matcherna.

6. Raiders får tillbaka sin QB Garoppolo till denna outing och det är ett stort plus.

7. Packers har vunnit sex raka matcher på Monday Night Football. MEN då med Aaron Rodgers som QB. Notera det.

8. Bröderna Carlson möter varandra; Raiders Daniel (har satt 88.6% av sina FG) och Packers Anders som är 100% (5 av 5 möjliga). Anders har lärt sig av Daniel. En kul match i matchen.

Raiders är starka på hemmaplan och är favoriter moneyline, men jag litar inte på något av lagen, då jag tycker de är till stor del överskattade i dagsläget. Jag spelar U45 poäng till oddset 1.91 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip