Raiders har redan spelat en match under preseason och vann den med 27-11 över Jaguars. I afton spelar man för första gången på hemmaplan och är klara favoriter mot Vikings (som kommer spela utan sin QB Kirk Cousins som är sjuk i covid-19. Han var en relativt få spelare som inte valde att ta vaccin under fjolåret).

Jag kommer spela Raiders att göra över 20,5 poäng i den här outingen till oddset 1,96 hos Unibet .

Värt att notera:

1. Raiders lyckades springa bra med bollen under sin första preseasonmatch (159 yards på 33 löpningar) via sina fyra RBs: Jacobs, White, Abdullah och Walter. Den som jag vilade ögat länge och väl på var White. Han sprang för 52 yards på elva försök och det såg riktigt stabilt ut.

2. Det var många som tyckte att det var "ordning och reda" på Raiders struktur under matchen mot Jaguars. Det är ingen slump. HC Josh McDaniels har påfört alla sina kvaliteter från sin långa sejour hos Patriots till Raiders organisation. Skam vore väl annars.

3. Vikings å sin sida har även de bytt coacher. Ny HC är Kevin O'Connell och han plockade in legenden Ed Donatells som defensiv koordinator. Det är som sagt en ny tid i Minnesota och det kommer ta tid att spela ihop laget, MEN det finns potential i det här laget.

4. För oss som vill se godbitar hoppas vi innerligt få se Raiders WR-äss Davante Adams få en eller ett par bollar kastade till sig. Vi är också lika nyfiken på Vikings WR-äss Jefferson. En match i matchen och den är jag övertygad om att Raiders vinner.

5. Vikings QB blir Sean Mannion och det är en habil QB som varken är bra eller dålig. De har också med sig Kellen Mond som reserv-QB. Båda lär få spela och det är som sagt inga spelare som imponerat under träningscampen.

6. Det som är mest fascinerande i den här outingen är att såväl Raiders som Vikings offensiva linor har varit under all kritik över de senaste åren. Med det sagt vet jag att flera jobb står på spel under preseason för båda lagen. De "letar" fortfarande manskap för att bli bättre här.

7. Raiders QB Derek Carr har inte spelat en preseason sedan 2019 och det har varit en medveten strategi. Per idag har inget sagts gällande vem som skall spela, men utgå från reserv-QBs Stidham och Mullens. De är i mina ögon klart bättre än Vikings Mannion och Mond.

Jag spelar Raiders på hemmaplan. Jag spelar också på att deras springspel fortsätter på den inslagna vägen dvs framåt och med bra tryck. Jag spelar Raiders Ö20,5 till oddset 1,96 hos Unibet .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip