Mitt första spel i vecka 17 är St Louis Rams som på SNF möter Seattle Seahawks på Qwest field i Seattle. Seattle har av tradition haft ett av ligans absolut bästa hemmastöd och ”den tolfte spelaren” har genom åren burit fram laget till många segrar. I år är dock historian annorlunda och medan statistiken är positiv(4-3) har man vid de tillfällen man ställts mot någorlunda motstånd inte haft en chans.

Senast lagen möttes var i vecka 4 då Rams vann övertygande med 20-3. Då startade dessutom Seattles franchise QB Matt Hasselbeck vilket han inte kommer göra på söndag. Hasselbeck är questionable och kommer eventuellt delta i matchen men med största sannolikhet inte starta den.

Det känns säkert att säga att Seattle inte har något anfallsspel utan Hasselbeck då Charlie Whitehurst(som kommer starta på söndag) sett katastrofal ut samtidigt som lagets springspel snittar 85,5 ypg vilket är sämst i ligan. Känslan är att St Louis 8th rankade D-line med Chris Long(8,5 sacks) i spetsen kommer stressa fram en hel del misstag från den osäkre och orutinerade Whitehurst. Rams släpper till 20,8 ppg medan Seahawks ligger tredje sist i samma kategori på 26,7. Någorlunda prestationer från Sam Bradford och Steven Jackson bör alltså räcka långt för Rams.

St Louis kommer vinna den här tidiga slutspelsmatchen vilket innebär att vi slipper se ett 7-9 lag i slutspelet.

Rams -2,5 finns till 1,83 hos bet365 . Matchen börjar 02.30.



This is the stats tab
This is the post tip