Vilken holmgång vi kommer få ta del av ikväll. NFL's två hetaste lag för tillfället (Saints är med i där också) är Rams (9-1) och Chiefs (9-1). Monday Night Football. Den här fajten skulle ha avgjorts i Mexiko City på Azteca Field, men dessvärre hann inte planen repa mod efter en gigantisk Shakira-konsert nyligen = matchen fick ställas in i Mexiko pga otjänlig plan och istället avgörs nu matchen i Los Angeles på LA Memorial Coliseum.

Bägge lagen har kvalitetsspelare på samtliga nyckelpositioner; quarterbacks, running backs, tight ends, wide receiver, tunga defensiva linor. Sedan är Rams HC McVay briljant emedan Chiefs Reid en levande legend. Sjuka förutsättningar och du får inte missa den här matchen!

Jag kommer spela Chiefs +3,5 till oddset 1,83 hos LeoVegas , 888sport eller MrGreen . Jag förstår att oddssättarna gör Rams till favoriter på hemmaplan, men som Chiefs spelat har jag svårt att se Rams stå emot Chiefs offensiv och jag väljer att gå emot bolagens tips här. Jag har feeling för att Mahomes Chiefs bara är för starka till slut...

Värt att notera:

1. QB Patrick Mahomes, Chiefs har haft ett enastående år hittills. Han har fått ihop hela 31 (!) touchdowns på 10 spelade matcher. OM han följer det tempot kommer killen att landa på hela 50 TD's under grundserien. I statistiken är han nr 1 i hela NFL. Lägg till att killen nått 3 000 yards på 10 spelade matcher.

2. Rams RB Gurley är Rams främsta vapen. Han leder NFL i antal rushing yards (988), rushing scores (13) och i total touchdown med (17). Kansas defense har varit lite so-so på slutet och laget har tillåtit 5,1 yards i snitt per löpning. Här gäller det för Chiefs att ha koll och för Rams att springa så mycket som det går.

3. Chiefs har i mitt tycke tre (!) suveräna pass rushers som kommer göra livet surt för Rams QB Goff. När Goff får tid i sin passing pocket, då är han nr 2 i hela NFL vad gäller statsen. MEN när han är pressad, då är nr 22 i hela NFL. Chiefs vet vad som gäller här...

4. Chiefs RB Kareem Hunt var NFL's leading rusher 2017. Han snittar 75 yards per match under 2018 och har även fått ihop sju touchdowns. Killen är otroligt kompetent och finns med i både spring- som passningspel. Mahomes gillar att kasta ofta och långt, men mixen med Hunt som RB och WR är väldigt viktig.

5. Rams då? Ja, laget är jättebra. Deras chans finns i att Chiefs tillåter 410 yards per outing. Det är lovvärt för RB Gurley och för WR's Cooks, Kupp och Woods. Bekymret är att Chiefs bara matar på offensivt och känns omöjligt svåra att stoppa.

6. Chiefs och Rams är nr 1 och nr 2 i totala yards framåt den här säsongen. Chiefs snittar 35,3 poäng per match. Rams snittar 33,5 poäng framåt.

Jag ser verkligen fram emot den här matchen, men jag har som sagt svårt att se Rams orka stå emot Chiefs till slut. Det kommer bli tajt. Väldigt jämnt, men QB Mahomes kommer få sista ordet på ett eller annat sätt. Jag går emot linan och väljer Chiefs +3,5 och är faktiskt lite sugen på moneyline-oddset till 2,45, men jag nöjer mig med +3,5 hos LeoVegas , 888sport eller MrGreen .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip