Första advent inleds med kanske den mest hajpade och mest emotsedda NFL-matchen i år, då Ravens (9-2) tar emot 49ers (10-1).

Jisses; vilken vändning på relativt kort tid båda dessa lag har åstadkommit. Ravens har alltid haft en hög lägsta nivå och har ett par Super Bowl i modern tid emedan 49ers fortfarande "lider" av Montana/Young/Rice-eran på 80-90-tal. Det gänget var enormt och det har tagit lång tid att komma tillbaka som en contender. När Ravens vann sin senaste Super Bowl var det mot ett Colin Kaepernick-lett 49ers i en tajt envig. NU är båda lagen suveräna igen och klara contenders.

I vilken ände skall jag börja? Vi måste börja med Ravens QB; den mångfacetterade Lamar Jackson, vars år har varit fenomenalt. Sedan vecka 8 har Jackson vunnit 4 raka matcher. Han har snittat 9,3 yards per kast. Han har fått ihop 18 touchdowns mot 0 interceptions. Det ger honom en passer rating på 143,7. Helt enastående. Det är ingen slump att Jackson i nuläget leder MVP-diskussionen. Han är en "game changer" i nuläget. Idag kommer dock Jackson och hans Ravens få sina servetter varma genom att möt NFLs bästa defense - San Francisco 49ers. Jag var helt inne på att 49ers skulle få tugga gräs mot Packers i föregående helg, då 49ers mött ganska ljumma gäng inledningsvis, men redan efter ett spel kunde man räkna ut att 49ers var redo. På samtliga plan. Laget körde över det Aaron Rodgers-ledda Green Bay Packers så att klockorna stod stilla. En riktigt imponerande seger som bekräftade 49ers styrka som grupp och lag i år.

Jag kommer gå på Ravens i den här outingen. Jag spelar Ravens -4,5 till oddset 1,80 hos Unibet , LeoVegas eller 888sport . De spelar på hemmaplan. De har så många olika options i sin offensiv via Jackson som gör att min feeling är att 49ers får bita i gräset denna gång. MEN som sagt; suverän match att vänta nonetheless.

Värt att notera:

1. Dagens matchup mellan Ravens och 49ers berättar att NFLs nr 2 i total offense - Ravens - tar emot NFLs nr 1 defense - 49ers.

2. Ravens snittar 35,1 yards per game framåt. Mest i hela NFL. Lag nr 2 på den listan med ett snitt på 30,2 ypg är...49ers.

3. 49ers har tillåtit låga 136,5 yards per game. Den siffran är den lägsta sedan Miami Dolphins 1982...

4. Ravens har vunnit sina tre senaste matcher med poängskillnaden 135-26. Vi pratar om en vinstmarginal på 36 poäng per match. Notera det.

5. 49ers QB Garoppolo har 11 TDs mot 3 INT över de fyra senaste matcherna. Han har snittat 310,5 passing yards under den här tiden. Imponerande!

6. Varför jag går på Ravens är också vetskapen om att laget har mött såväl Patriots som Seahawks och flera andra lag med "winning records", vilket är vasst.

Som sagt; hur skall 49ers kunna stoppa Ravens offensiv med tanke på Jacksons mångfacetterade spel? Jag kan måhända ha fel, men jag tror inte 49ers har de verktygen. Det trodde jag iofs inte mot Packers heller och fick tji då, MEN Ravens är en konkret contender för Super Bowl i år. Den här matchen blir fantastiskt spännande att se.

Jag spelar Ravens -4,5 till oddset 1,80 hos Unibet , LeoVegas eller 888sport .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip