Ravens tar emot ligans bästa lag, Buffalo Bills. Jag har varit imponerad av Bills innan matchen mot Dolphins, MEN än mer imponerad efter den fajten, trots att de gav bort matchen till slut. Vilket lag och vilken offensiv! Klara Super Bowl-favoriter i nuläget i min värld.

Tillbaka till föregående helg. Med nästan halva laget (11 ordinarie spelare) borta på skadelistan "gav" man själv bort segern mot Dolphins, men jisses vilken outing av Josh Allen och hans offensiv. Vilken insats av Bills defensiv, trots bortavaro av typ hela secondaryn (bäste cornerback, båda safeties för att nämna några) syntes knappt Dolphins WRs Hill och Waddle. Jag blev imponerad.

Idag möter man ett Ravens som står och faller med sin QB Lamar Jackson. När vi då tittar på en av Bills absolut främsta styrkor så är det deras defense och då deras pass rush i förgrunden. Lita på att Von Miller och hans kompisar kommer berätta, på ett tydligt och tufft sätt, för Jackson att i afton blir det ingen lek. Noteras bör också att just Bills har varit en synnerligen "otrevlig" upplevelse för Ravens sedan många år. De har mötts 2019 under grundsäsongen och sedan 2020 i slutspelet. Totalt över dessa två matcher har Ravens QB Jackson inte nått över 200 passing yards i båda matcher och totalt sprang han för 74 yards. Det är starka papper av Bills och än en gång; de är mycket bättre i år. Bills skall vara klara favoriter.

Jag är övertygad om att Bills kommer hålla Jackson väldigt kort och med tanke på att Ravens springspel har varit allt annat än bra, undrar jag vem som skall få in Ravens i redzone? Nej; dagens bästa spel är Buffalo Bills moneyline. Bills kommer vinna. MEN spelvärdet är för lågt, vilket gör att jag har funnit en godbit som kan smaka gott. Josh Allen är livsfarlig i redzone med sina ben. Min känsla är att det kommer komma minst en "scheme" som gör att Allen själv springer in med bollen i mål. bet365 .com ger oss oddset 2,30 på en Allen TD och det nyper jag. MEN ännu en gång; bästa spelet är Bills moneyline. De förlorar inte den här matchen.

Värt att notera:

1. Båda lagen har stora bekymmer med sin secondary, men Bills får tillbaka flera av sina äss i secondaryn (se Poyer som är en gigant och "språkrör" och CB Dane Jackson) och Ravens känns tunna. Det bör skapa stora möjligheter för Allen att involvera Diggs och Davis tidigt. Det lär bli många pass på Diggs som har perfekta förutsättningar gällande hans routes.

2. Bills Josh Allen har inte spelat på M&T Stadium i Baltimore sedan sitt rookieår. Han var då backup till Nathan Peterman, men kom in i den matchen efter halvtid och har sedan inte släppt rollen som QB1.

3. Ravens står som sagt och faller med Jackson. Han leder ligan med 10 touchdownpassningar och är nr 5 i sprungna yards, vilket säger en hel del. Han är en ruggigt bra spelare, men idag är det andra förutsättningar. Bills defense kan vara ligans bästa tillsammans med Buccaneers. Hur står sig då Ravens defense undrar du? Ja, de är absolut sämst i hela NFL i nuläget. De ger upp 458 yards i snitt per match. Huvva! Idag möter man ligans nr 1 gällande passing offense med 329 yards genom luften. Bills WR Diggs har fyra touchdowns och 344 mottagna yards = leder NFL med dessa stats.

4. Jag betonar ännu en gång att Ravens defense är rejält tilltufsat. De möter ett Bills som är en nivå upp på alla nivåer om vi ser de lag som Ravens mött. I match 1 och 2 skapade Bills sju turnovers och pressade 19 gånger mot QB som i sin tur gav hela nio sacks. Jag är inne på att Ravens knappt kommer få andas när de är på plan. Lamar Jackson är grym, men kan han betvinga Bills själv under press. Låt mig tveka.

5. Ravens RBs utöver Jacksons kvicka fötter berättar en sorglig statistik. De snittar 3,7 yards per löpning och har nått 52 per game. Det räcker naturligtvis inte. Utan Jacksons grandiosa inledning av årets säsong hade det sett hopplöst ut.

6. Bills har en uppgift att hantera idag utöver att spela sitt normala spel och det handlar om att inte skapa onödiga turnovers. Sköter man den "bollen" kommer inte Ravens att ha en chans. Bills är för starka i sin offensiv och när man möter ligans absolut sämsta defense för dagen, då blir det poäng framåt för Bills.

Jag spelar som sagt på att Bills QB Josh Allen gör en TD (springer in en TD) till oddset 2,30 hos bet365 .com. Bills kommer vinna matchen, men moneyline har för lågt odds. Det som kan vara spelbart är Bills -2,5. Ett annat sidospel är Bills Diggs över 84,5 yards. Som sagt; Bills kommer vinna och återigen bevisa att man är ligans bästa lag för dagen...

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip