Ravens vs Chiefs. En suverän matchup! Båda lagen är obesegrade inför den här fajten och detta kommer bli en slags vägvisare för hur AFC kommer se ut framåt. Det skulle inte förvåna mig om dessa två lag spelar i AFC-finalen senare.

Ravens är favoriter i Las Vegas och linan ligger på -3,5 när detta tips görs. Det kan vara sunt, men den här matchen kan gå åt endera hållet, då båda lagen är riktigt, riktigt bra. Om vi börjar med Chiefs som jag trots allt håller som det bättre laget såg det "so-so" ut mot Chargers senast och tillät "enorma" 479 yards och gav upp 28 first downs. Det såg inte bra ut försvarsmässigt och om de inte steppar upp i afton kommer Ravens vinna.

Ravens var grymma i fjol och landade på 14-2 med hela 12 raka segrar under 2019. De var dåliga i en match och det var i "fel" match under slutspelet mot Titans. Notera dock att Ravens hade svårt mot Chiefs i fjol och förlorade mot dem. Mot Texans senast dominerade Ravens passningsspelet, springspelet och special teams. Hela 407 yards framåt.

Hur ser vi på den här outingen då?

1. Chiefs har ligans bäste QB i Mahomes, MEN matchen i matchen idag tror jag blir på marken. Kan rookie Edwards-Helaire fortsätta springa på det sätt som han gjort till dags dato, då blir killen en maktfaktor idag PLUS att Chiefs playcalling blir svårare att reda ut. Edwards-Helaire har sprungit för +100 yards i båda matcherna hittills. Ravens kanske enda svaga punkt är just run defense och om laget inte kommer underfund med Chiefs springspelsattack tidigt, då kan det bli stora bekymmer. Ha koll på Edwards-Helarie!

2. Ravens offensiv mot Chiefs defense är också en faktor i matchen; vem vinner denna match-i-matchen? Mot Texans senast sprang de vid 37 tillfällen för 230 yards + en TD. QB Jackson är den som springer mest, men det finns även andra som kan springa som rookie Dobbins och veteranen Ingram. De snittar på 18 first downs via springspel, vilket gör att de kommer fortsätta köra och de vet om att Chiefs stora problem (i nuläget) med sitt run defense, då de gett upp +300 yards totalt hittills. Detta måste korrigeras pronto.

3. Mahomes är dock Mahomes. Chiefs QB är obarmhärtig när han är inne på planen. Han har satt 51/79 pass för 513 yards över två matcher. Ingen interception. Bara sackad vid två tillfällen. Han har sina vapen i form av TE Kelce som har 15 mottagningar för 140 yards + två TDs. Lägg därtill vesslan Hill, starke Watkins, smidige Robinson och nya vapnet på marken; Edwards-Helaire. Chiefs offensiv är svårstoppad, trots att Ravens secondary är sylvass. Fördel Chiefs.

Som sagt; detta är en svår match att bryta ner i vem som vinner, eftersom deras statistik är lika, oavsett sida om bollen. Jag tror att Chiefs vinner matchen om de är mer effektiva i red zone. De har "bara" omvandlat 57,14% av sina chanser när de har chansen så nära mål. Jag kommer därför att välja att spela att Chiefs TD Kelce gör en touchdown till oddset 2,15 hos Unibet .com. Vad ni än gör; missa inte den här matchen i afton. Det kan bli en klassiker!

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip