Någonstans i bakhuvudet har jag genom hela säsongen haft en förnimmelse av att AFC Championship skulle stå mellan de regerande Super Bowl-mästarna Kansas City Chiefs och Baltimore Ravens. MEN. Den känslan hade jag inte under offseason, då Ravens var på väg att slarva bort sin QB Lamar Jackson under parternas kontraktsförhandlingar, då han ville bort från Ravens om de inte såg till att betala det han själv tyckte att han förtjänade (Lamar är sin egen agent). Det löste sig till slut och här är vi idag.

Vilken match vi kommer få se! Ett Ravens som spelat bra hela året mot ett Chiefs, vars säsong varit rena rama berg- och dalbanan fram till slutspelet började. Jag måste tillstå att Chiefs senaste matcher har varit det Chiefs vi är vana att se och när laget är så bra med en väloljad offensiv, då har de få lag som är bättre än dem. Allt börjar med Chiefs QB Patrick Mahomes. Superlativen tar aldrig slut och med en sådan spelare i laget är du alltid med i matcherna till slutsekunderna eller övertid. Det bara är så.

Jag tycker Chiefs +4 till oddset 1.90 är hela helgens bästa spel, eftersom det här kommer bli en tajt outing, där jag faktiskt har Chiefs som vinnare. moneyline. För säkerhets skull lägger jag på lite poäng när Ravens är så stora favoriter, men jag kommer aldrig gå emot en Patrick Mahomes i toppform. Det finns inte på kartan. Chiefs offensiv är bättre än Ravens defensiv. För mig är Chiefs Patrick Mahomes svaret på Michael Jordan i NBA. Han är som bäst när det gäller som mest och i mitt tycke "the ultimate winner".

Jag spelar Chiefs +4 till oddset 1.90 hos bet365 .com och säger tack för kaffet!


Värt att notera:

1. Chiefs Patrick Mahomes har 38 (!) touchdowns i slutspelet genom alla år han spelat. Ravens som franchise har 37 touchdowns totalt. Notera det.

2. Ravens har varit det mest kompletta lag genom hela säsongen. Få brister i den truppen. MEN. När slutspelet inleddes pratade alla om Bills och Ravens. Alla pratade om att Chiefs inte skulle få ordning på sin offensiv, samtidigt som vi redan visste att defensiven var en av ligans främsta. Nu är vi i AFC Championship och vilka är kvar och spelar sin sjätte raka AFC-final? Jo, Chiefs. Det omklädningsrummet har ledare som inget annat lag har. Tro mig.

3. Ravens och Chiefs har mötts fyra gånger när QBs heter Jackson och Mahomes. Facit? Chiefs 3-1. Mahomes har dominerat Ravens över den här tiden. Han har över dessa fyra matcher passat för 1 479 yards med 12 touchdowns. Det är starka papper. Å andra sidan spelar Ravens QB Jackson kanske sin bästa fotboll på mången god dag. Han har en completion percentage som berättar 67%, samtidigt som han springer för 5.5 yards per löpning. Jag vill dock hävda att NFLs absolut bäste spelare heter Patrick Mahomes och är QB hos Kansas City Chiefs.

4. Chiefs QB Mahomes har inte kastat en interception över hans fem senaste slutspelsmatcher. Vi pratar alltså om tre år.

5. Chiefs offensiv har som sagt "landat". Jag skulle vilja säga blivit "förlöst". QB Mahomes vapen har alla prickat toppformen i rätt tid. Vi vet vad Mahomes kan. Vi vet vad TE Kelce kan. Vi vet vad WR Rice skapat under året. När även WR Valdez-Scantling fått snurr på sina mottagarhänder, då är det få brister i Mahomes arsenal för att skapa poäng. Glöm sedan inte RB Pacheco som ser ut som han äter taggtråd när han sätter fötterna i marken. Han snittar 17 löpningar per outing om vi backar till de åtta senaste matcherna. Han har 186 yards och två touchdowns i matcherna mot Dolphins och Bills. Notera det.

6. En brasklapp för Chiefs är att OG Thuney är borta från matchen, samtidigt som Ravens får tillbaka sin duktige TE Andrews.

7. Ravens allra största styrka och som imponerat mest i är är deras takeaways. Hela 31 på året.

8. Det är första gången sedan januari 1971 som Ravens står för värdskapet i en AFC-final. Ravens har inte varit i den här sitsen sedan 11 år tillbaka i tiden. Chiefs däremot har sex raka AFC-finaler och är regerande mästare.

9. Det skall bli kul att se två av ligans bästa kickers tävla mot varandra. Ravens Tucker spelar sin 12 säsong i laget och har varit till sju Pro Bowls. Chiefs Butker har satt 33/35 field goals den här säsongen och satt alla i årets slutspel. Vilka vapen!

10. Ravens springspel är extremt vass. Bills springspel var bra mot Chiefs senast och Ravens springspel är en nivå upp. Det innebär följande; om inte Chiefs defense får stopp på marken, då har Ravens en toppchans att vinna matchen. Bills sprang med bollen hela 28 gånger mot Chiefs defense och hade en first down rate om 32%. Det är bra! MEN. Chiefs vann ändå. DC Spags hos Chiefs fann facit i fjärde kvarten och det räckte, eftersom Chiefs offensiv sköt i höjden av succé.

11. Ravens defense har få fläckar om du frågar mig. Deras "pressure packages" har varit svåra för övriga lag att komma över. De har två av ligans bästa linebackers i form av Smith och Queen. För Chiefs o-line blir det här den tuffaste fajten hittills. Samtidigt har Chiefs en HC i Andy Reid och en QB som heter Mahomes. Det är få lag som har den kombon av HC och QB. De finner alltid vägar och oftast stavas den vägen Travis Kelce. Jag är övertygad om att Chiefs får åka till Las Vegas och spela Super Bowl 58!

Jag spelar som sagt Chiefs +4 till oddset 1.90 hos bet365 .com. Min feeling är att Chiefs vinner, men jag spelar säkert och tar med ett par extra poäng via handicap.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip