Ravens (3-1) vs Colts (1-3). Två lag som båda har och har haft stora skadebekymmer. MEN Ravens som tappat sina tre främsta RBs till skador har otroligt nog levererat in över +100 yards per outing detta till trots, vilket är imponerande.

Jag kommer spela Ravens -6 till oddset 1,70 hos Pinnacle i afton.

Värt att notera:

1. Ravens QB-äss Lamar Jackson är 7-0 när han spelar Monday Night Football. Det är ingen slump. Han trivs när alla ljus är på honom.

2. Åter tillbaka till Ravens enorma styrka - springspelet. Deras +100 yards per match kan hanka sig över 44 (!) raka matcher. Det är helt sinnes och framförallt med tanke på att de gör det med tre andra spelare än deras ordinarie. Man måste ge OC Greg Roman en fjäder i hatten för detta. Lyckas man idag når man enligt statistiken 1974-77 Steelers. Ravens RBs för dagen är Latavius Murray, Ty'Son Williams, Devonta Freeman och QB Jackson. Idag möter man Colts som släppt in +100 yards på marken i alla sina fyra outings. Det bådar inte gott.

3. Ravens defense har även de landat efter en iskall inledning genom att tillåta +800 yards i sina första outings. Nu har de på sina senaste två matcher korrigerat det jättebra. Totalt har de tillåtit 24 poäng och bara 539 yards. Deras defense är starkt och spelare som Campbell och Humphrey styr sina ”kamrater” i respektive grupperingar. Det är imponerande.

4. Colts då? Ja, tunga skador även här, men QB Wentz är tillbaka och spelade förtjänstfullt mot Dolphins som gav seger. Han såg själv mycket bättre ut - mer trygg i sitt spel, vilket är ett tecken på att hans kropp håller upp. Det är väldigt viktigt. Wentz satte 75% av sina pass för 228 yards med två TDs och ingen interception. Han lär dock få vara på tå idag och framförallt måste Colts ”brandskattade” O-lina. Det är också av vikt att notera att Wentz aldrig besegrat Ravens som starter. Det är dessutom ett av hans sämsta lag att möta, eftersom han haft ruggigt svårt mot dem. Han har en completion percentage på 52,4 och 4,7 yards per pass framåt. Det kommer inte att räcka idag. Jag lovar…

5. Colts har haft stora problem med sin secondary och över de fyra första matcherna har motståndarna lyckats sätta 60,6 completion percentage på djupa bollar. Det blir inte lättare att ha koll på vare sig Ravens WR Watkins, WR Brown el TE Andrews för Colts idag.

Jag är övertygad om att Ravens kommer vinna den här matchen. De är ett bättre lag, samtidigt som Colts inte är ”där” riktigt ännu pga. skador. Jag spelar Ravens -6 till oddset 1,70 hos Pinnacle .

PS. För er som gillar sidospel; kolla in Ravens WR Watkins som touchdowngörare. Han kommer få chansen med tanke på Colts svaga secondary.

/RoloMartins






This is the stats tab
This is the post tip