En av Nyårsaftonens absolut bästa matcher startar kl 19. Ravens (12-3) gästas av Dolphins (11-4). Två riktigt vassa lag i år, där Ravens i mina ögon är det mest kompletta av de två. Noteras bör att Dolphins har två av sina bästa anfallsvapen borta pga. skada i form av WR2 Waddle och RB1 Mostert, samt RG Hunt som är en viktig kugge på den offensiva linan. Det är rejäla avbräck även om ässet Tyreek Hill spelar. Ha det i åtanke. Det är skadan på RB Mostert som gör mest ont för Dolphins, då Ravens varit svaga mot springspel mellan tacklarna.

Ravens å sin sida får tillbaka ett par av sina spelare som var skadade senast. Det har varit mycket snack om WR Flowers, men han kommer spela. Det är en klar boost för Ravens. De är också 5-2 på hemmaplan i år.

Jag kommer vikta min insats mot Ravens-vinst och tar -2.5 till oddset 1.78 hos Unibet .com.


Värt att notera:

1. Om Ravens vinner idag kommer de vinna AFC och därmed spot nr 1 med hemmaplan genom slutspelet. Det blir andra gången i deras historia om det sker. De får också två veckors vila, vilket är jätteviktigt.

2. Ravens har fått klartecken gällande sin WR1 Zay Flowers - han kommer spela i afton och det är en viktig kugge.

3. Lagen har mötts fem gånger de senaste åren och Ravens är 3-2 över den tiden. All-time series berättar 10-8 till Ravens fördel.

4. En nyckelfaktor i matchen är Ravens defense vs Dolphins offensiva lina. Här har Ravens en klar och tydlig fördel i och med att Dolphins interior line är bräcklig och än mer bräcklig efter skador. Jag ser DT Madubbuike sacka Tagovailoa ett par gånger idag. Lägg därtill pånyttfödde OLB Clowney (som äntligen fått visa vad han kan) som är uppe i 8.5 sacks i år. Han kan nå 10 och det är också hans tionde säsong i NFL. Otroligt starkt. Då har jag fortfarande inte nämnt OLB Van Noy. Han har sju sacks på 12 matcher. Ravens defense är annorlunda. Här avgörs matchen idag om du frågar mig.

5. Dolphins är som sagt illa däran med skador idag. Det måste noteras. De möter också ett av ligans bästa lag. Det bör också noteras.

6. Dolphins äss Tyreek Hill är svår att försvara. När han mötte Ravens senast svarade Hill för 190 yards på 11 mottagningar med en touchdown. MEN. Ravens unga secondary har växt under säsongens gång och är i nuläget en av de bättre secondaries i NFL som leds av unge safetyn Kyle Hamilton.

7. Ravens GM DeCosta har via den facila kostnaden av 3.8 miljoner dollar köpt följande pass rush - 109 pressures (16 sacks, 12 QB-hits och 81 hurries). De två personerna bakom den pass rushen heter Clowney och Van Noy. Vilken bollkänsla av DeCosta.

8. Dolphins är 0-3 mot tunga lag med vinnande facit på bortaplan. Dessa tre förluster har skett med stora poängtapp.


Jag tycker att Ravens är ett av NFLs mest kompletta lag. De springer ofta och rätt. De har en QB som kan göra allt och hemskt svår att täcka. De har ett defense som knappt har några fläckar (lite svaga mot springspel) och en offensiv som bara har växt och växt. Nej; Ravens är och skall vara favoriter att vinna den här matchen idag och därmed också vinna AFC. Jag spelar Ravens -2.5 till oddset 1.78 hos Unibet .com.

Gott Nytt År!

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip