Första matchen i årets NFL som spelas i London. Det är 10-års jubileum i år och det firar man extra med hela fyra matcher på agendan. I eftermiddag kl 15.30 svensk tid spelar Jacksonville Jaguars vs Baltimore Ravens på underbara Wembley Stadium. Jag har själv varit på plats och sett New York Jets besegra Miami Dolphins 2015 och det är en helt sjuk stämning med dryga 85 000 människor på plats. Det klassiska tailgating-partyt är igång i dagarna 2 och det som är underbart är att du lika gärna kan se en Green Bay Packers-tröja som en New England Patriots. ALLA lag är representerade på ett eller annat sätt. Amerikansk fotboll är en tillhörighet som idrotter i gemene är.

Vad säger vi då om dagens match?

1. Jag har följt Baltimore Ravens noggrant under försäsongen och även de två matcher som spelats av säsongen. Ravens har ett intressant lag i år. Deras nucleus är försvaret. Det har inlett strålande och såg verkligen till att Cincinnati Bengals inte kom någonstans i match 1. Ravens stoppade deras springspel rakt upp och ner. De tog sig inte en meter. Idag mot Jaguars som har rookien Leo Fournette är det ett måste. Lyckas Ravens stoppa Jags springspel har jag otroligt svårt att se Jaguars vinna den här matchen genom luften och QB Bortles. Det finns inte på min karta.

2. Tillbaka till Jaguars QB Blake Bortles. Organisationen gick all-in för ett par år sedan och trodde sig ha funnit sin "räddare", men Bortles har inte lyft Jaguars. Han är på typ för yvig i sitt spel. Killen har en enorm arm, men jag tycker han är för svag att läsa spelet och det kommer många, många turnovers från killen. Nu är gamle Giants-legenden Tom Coughlin vid rodret och han kommer ge Bortles EN chans till, men av det jag sett hittills är Jaguars otroligt sårbara när de skall passa bollen. Ha i åtanke att Ravens leder hela NFL i "forced turnovers" under 2017 och det är ingen slump.

3. Både Jaguars och Ravens har två toppklassiga defensiver i år. Det som dock är skillnaden är att Ravens fått ordning på sitt springspel i år och har QB Joe Flacco i sitt lag. Han kan själv avgöra matcher och med ett fungerande springspel innebär det att Ravens offensiva spel blir mer svårdefinierat. I år har Flacco inlett med 338 yards på två matcher med en "completion rate" på 34/51 gällande sina pass. Flacco har haft bekymmer med sin rygg, men killen tvekar aldrig att gå djupt med bollen. Jaguars har som sagt en riktig vass secondary, men Flacco har alltid trott på sig själv. Var beredd på att Flacco kommer ta chansen när den ges OCH Ravens WR's är bra. Ha extra koll på Maclin som kom från Chiefs senast och Watson. Bägge är stora och starka receivers och är framförallt Maclin vill bevisa att han fortfarande är en contender för sitt nya lag.

4. Jag nämnde kort ett fungerande springspel för Ravens och det har de inte haft sedan Ray Rice's dagar. Nu har framförallt Allen visat framfötterna genom att ha sprungit för 137 yards på två matcher och snittar dryga 4 yards per carry. Jaguars motsvarighet Fournette (som kan bli hur bra som helst) har 140 yards och snittar dryga 3,5 yards per carry. Det gör att Baltimore Ravens får en starkare offensiv och som sagt; en mer svårläst sådan.

Jag tror att bägge lagens defense kommer göra detta till en ganska tajt match över en tid, MEN sedan kommer Jaguars defense vara inne för länge och blir tröttkörda. DÅ kliver Flacco in i leken med ett par långa, djupa bollar som träffar endera Maclin eller Watson.

Det gör att jag kommer spela Ravens -3,5 till oddset 1,98 hos Unibet .

OBS! Matchen börjar redan kl 15.30 svensk tid.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip