Den här matchen är en av de bättre som börjar kl 19 i afton. Ravens (9-3) tar emot Rams (6-6). Två spännande lag som båda går över förväntan även om Ravens var tippat som ett topplag i år. Nu kommer Ravens tillbaka från sin bye-week och är fräscha och alerta i sina kroppar (så mycket som det går efter att ha spelat 12 matcher i år). De har bara spelat EN match sedan 16 november. Snacka om fördel i schemat. Laget leder AFC North och har en offensiv som är rankad nr 7 i ligan med ett snitt om 27 poäng framåt i varje outing. MEN. Ravens defense är nr 1 i ligan, då de bara tillåter 15.6 poäng bakåt per outing. Starka papper i benhårda NFL.

Rams är en riktig överraskning för mig. Bland alla experter i USA skulle de max ha 6 segrar i bagaget när årets säsong skulle sammanfattas. Vid vinst idag har laget hela sju segrar. De har också en svit om tre raka vinster i ryggen och har spelat riktigt bra sedan QB Stafford och WR Kupp kommit tillbaka. MEN. Den som varit mest rolig att se spela är WR Nacua som spelat som i trans. Hans springmönster är second to none, trots så få matcher under bältet. Noteras bör att RB Kyren Williams har varit en "game changer" för Rams offensiv. Hans sätt att springa när utrymme ges och hans sätt att kunna ta en tackling och ändå fortsätta i samma fart imponerar. Rams är inte kattskit, men de slår inte ett utvilat Ravens på bortaplan.

Jag spelar på Ravens att leda i halvlek med minst 3.5 poäng till oddset 1.76 hos Unibet .com.


Värt att notera:

1. Vädret kan bli en faktor i denna outing, då vädergudarna har bestämt konstant regn och blåst över samtliga fyra kvartar. Notera det. Ravens är klart mest gynnad av det.

2. Ravens har haft många träningstimmar för att finna en lösning för sin offensiv nu när TE Andrews är borta. QB Jackson har många outs i sin placycalling att det kommer lösa sig. Ravens kommer fortsätta att springa så mycket som de kan och deras offensiva lina är topp 5. Rams defense är inte helt iskallt, men det kommer bli en jobbig eftermiddag. Rams unga pjäser har skött sig bra mot spring hittills i år, men de har inte mött Ravens.

3. Rams QB Stafford har genom hela sin karriär varit en sämre spelare outdoors än indoors. Ha det med er. I spöregn och blåst kan det bli en lång eftermiddag. Han har kastat minst en interception i 89% (!) av sina utematcher. Ha koll här.

4. Ravens kommer som sagt ut till den här matchen utvilade och fräscha som en nyfödd bebis. De kommer springa Rams sönder och samman. Jag skulle kika på sidospel som berättar många yards på marken från Ravens och även kika på minst en interception från Rams QB Stafford med tanke på vädret.

5. Ravens har bara förlorat en match av sina senaste sju och den matchen var härdsmältan mot Browns. Jag såg den matchen och jag förstår ännu inte hur de kunde torska den fajten.

6. Ravens QB Lamar Jackson har satt 68% av sina pass för 2 618 yards med 13 touchdowns till det. Han har dessutom löpt för 574 yards med ytterligare tre touchdowns.

7. Rams har som sagt tre raka vinster och har vaknat till liv i NFC igen. De inledde med att förlora sina sex första matcher av nio. Rams offensiv har vi redan pratat om som en faktor, men om vi även kikar på Rams unga defense har de bara tillåti 17 poäng per outing över de fyra senaste.

Ravens på hemmaplan. Det kommer regna "cats and dogs". Det kommer blåsa rejält. ALLT talar för Ravens i den här miljön och som sagt; Rams QB Stafford trivs inte att spela ute. Jag tror att Ravens kommer vinna matchen, men spelvärdet för mig ligger i att laget leder med minst 3.5 poäng redan i halvlek. För dig som kollar på sidospel = glöm inte bort minst en interception på Rams QB Stafford.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip