Ravens (13-3) tar emot Steelers (9-7) för säsongens sista match. Här är det viktigt att notera att Ravens är klara segrare av AFC och kommer vila merparten av sina äss för att stå sig starka över slutspelet som inleds (för deras del) inom 14 dagar. Det är Steelers som har allt att spela för. Notera det. Steelers måste besegra Ravens i afton och samtidigt måste Dolphins slå Bills. Det räcker också om Steelers slår Ravens och Jaguars får stryk mot Titans. Det finns fler scenarios, men dessa två ovan är de som är de viktigaste. Steelers är i win-mode i den här outingen och det är inte Ravens i och med att de är klara för slutspel.

Jag tror inte att det här blir en höjdarmatch på något sätt och om Ravens spelat sina ordinarie gubbar, då hade Ravens vunnit enkelt. Nu kommer de att vila sina bästa spelare på sina nyckelpositioner - se QB, RB och WRs när det kommer till offensiven och på defensiven likaså.

Jag spelar Steelers -3 till oddset 1.77 hos Unibet .com.

Värt att notera:

1. Steelers är inget bra lag i år och jag tjatar fortfarande om det, men de är ruggigt välcoachat och gör sällan misstag. I afton spelar de sin QB3 Mason Rudolph som skött sig bra när QB1 Pickett varit skadad.

2. Steelers coach Tomlin är en på miljonen. Nästan. MEN han är en ruggigt bra coach och kommer in under skinnet på sina spelare och därmed skapar han också en vinnarmentalitet hos sina spelare. Tomlin vet att egentligen har inte Steelers i något slutspel att göra, men hans uppdrag är att vinna matcher och det har laget gjort. Tomlin säger vad han tycker och tvekar aldrig från en strid.

3. Steelers RB1 Harris är tillbaka i den här matchen. Ett stort plus för Steelers. Han sprang för 122 yards på 27 löpningar för två touchdowns. Hans bästa outing sedan 2021. Notera det.

4. Ravens kommer vila ca 10 ordinarie spelare i den här matchen. Det är klart att Steelers måste ha en toppchans att vinna, eftersom de har allt att vinna. Även om Ravens har ett bra djup i sin trupp, så skall Steelers utnyttja detta, då samtliga äss på Ravens nyckelpositioner vilar.

5. Steeler får inte på något vis spela dåligt, eftersom Ravens ÄR bra. Men vill man nå slutspel, då måste man vinna idag. Jag är också övertygad om att Ravens hellre ser Steelers nå slutspel före exv. Bills.

6. En som säkert får spela är Ravens nyförvärv Dalvin Cook. Jets var snälla och valde att släppa honom för att ge Cook en chans att spela slutspel och spela för en contender. Cook är i mina ögon en bra spelare och Ravens O-line är femton gånger (ursäkta Jets-fans, men ni greppar) bättre än Jets. Cook kommer få mer yta och han är dessutom riktigt bra när det kommer till att göra sig tillgänglig för pass.


Jag går på Steelers, då de är det enda laget i den här matchen som har något vettigt att spela för. Ravens kommer vila ca 10 ordinarie spelare och även om de har ett bra djup, borgar detta för Steelers möjligheter att nå slutspel. Jag spelar Steelers -3 till oddset 1.77 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip