Ravens kliver in i slutspelet i Divisional Round och får ta sig an en ung, orädd trupp från Texans som har en kommande superstar i NFL, QB Stroud. Den här matchen är den svåra för mig att bena ut, eftersom Texans fullständigt pulvriserade ett av lagens bästa defense (se Browns) senast. Jag blev imponerad. Nu vet jag att Ravens har varit ett av NFLs bästa lag under hela året och kan matcha Texans på samtliga nyckelpositioner med favör av hemmaplan. MEN. Du skojar inte bort Texans vibe för dagen. HC DeMeco Ryans har fått "vanliga" spelare att spela i stort sett utomjordiskt bra när det gällt.

Jag vet att Ravens QB Lamar Jackson är 0-2 när det gäller Divisional Round. En TD mot tre interceptions är hans tidigare facit. Jag vet också att Texans är 0-4 i Divisional Round och har förlorat dessa fyra matcher med en average av +14 poäng. Somethings gotta give.

Mitt val blir inte att välja sida här. Jag är helt ärlig för osäker även om jag vet Ravens "track record" i år. Jag väljer att gå på rookie-ässet C.J. Stroud. Han kommer kasta för minst 1.5 TDs till oddset 2.48 hos Unibet . Det kanske inte räcker till vinst mot Ravens, men något säger mig att han kommer ha en suverän outing. Om ni finner ett vettigt odds på QB Stroud över 300 passade yards; ta även det. Alla såg hur han formligen körde över Browns (NFLs nr 1 defense) med hela 236 passade yards...i första halvlek.


Värt att notera:

1. Ravens och QB Jackson älskar att spela "play-action" och var nr 7 i ligan att spela på det sättet. Det är då viktigt att notera hur illa Texans har hanterat just att försvara sig mot "play-action calls". Texans var bland de fem sämsta...

2. Texans offensiva lina måste stå upp rejält idag. Ravens defense har 27 sacks när de spelar med tuff press. Texans duktige OC Slowik måste försöka få ut QB Stroud utanför sin passningsficka för att "röra om i grytan", eftersom Ravens försvar är synnerligen starkt. Med den typ av spel och rörelse, då kommer Texans sätta Ravens defense lite på pottkanten. Det vi alla vet är att QB Stroud är så smidig, smooth och har en ruggig arm. Pass på.

3. Ravens innehar nr 1-seedning i årets slutspel. Ravens defense med speciellt Kyle Hamilton (first-time-all-pro) i secondaryn har varit suveränt rakt över i år och det är Ravens backbone. Hamilton måste vara på tå i afton, eftersom Texans Stroud hade 13 yards per passförsök mot Browns. Hamilton vet att Texans lever i mångt och mycket på sina långa pass som kan försätta berg. Kombon Stroud till WR Nico Collins har varit exceptionell i år. Notera att CB Humphrey inte kommer spela och det är ett avbräck.

4. Just denne WR Collins hos Texans hade en field day mot Browns med 96 mottagna yards och en touchdown. Han avslutade säsongen som nr 8 i NFL gällande mottagna yards och mottagna touchdowns. Håll utkik här!

5. Raven motsvarighet WR Flowers var imponerande mot slutet av säsongen, då han hade fyra touchdowns på fem matcher. Han har haft problem med sin vad av och till, men är redo.

6. När du får samtliga stats för Ravens gällande årets säsong förstår man varför laget tillhör en av favoriterna till årets Super Bowl. Deras defense tillät 16.5 poäng per outing (nr 1 i NFL. De tillät bara 4.6 yards per spel (nr 1 i NFL). De hade hela 31 (!) takeaways på året (nr 1 i NFL) och slutligen hade de 60 sacks på året (nr 1 i NFL). Det är detta som väntar Texans QB Stroud och hans offensiva lina. Det blir ingen enkel match.

7. Ravens offensiv kommer handla om "pound the ground". De kommer springa med bollen ofta och länge. Det är klassisk Ravens-football. De har haft stor succé genom hela året med den strategin och kommer fortsätta med det självfallet. Man har dessutom plockat in RB Cook från Jets lagom till slutspelet (och Ravens offensiva lina är 10 gånger bättre än den som Jets haft) och mixen mellan RB Edwards, QB Jackson och RB Cook är ingen lek.


De facto är Ravens (på papperet och visade resultat till dags dato) ett bättre lag än Texans. De har snittat 28.4 poäng per outing. MEN. Det är något med QB Stroud som jag sällan sett tidigare. Ju större uppgiften är, desto bättre och mer kylig är killen. Ravens är och skall vara favoriter, men jag vågar inte plocka varken moneyline eller handicap i den här fajten. Texans svarade upp suveränt mot Browns defense. De är så att säga; "battle tested".

Jag ser fram emot en riktigt bra match mellan två lag. Jag ser också framför mig att Texans Stroud kastar minst en lång boll som blir en "walk-in touchdown" plus kanske ett snyggt pass till TE Schultz vid 10 yardlinjen som han tar in enkelt och då har vi Ö1.5 touchdowns. Typ så. Det är det scenario som jag målat upp framför mig. QB Stroud över 1.5 passade TDs ger 2.48 i odds hos Unibet .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip