Helgens riktigt vassa matchup mellan två lag som är 10-2. Saints har en liten fördel pga. hemmaplan, men om vi ser till hur lagen ser ut på båda sidor bollen kan 49ers mycket väl vinna den här matchen. Jag har feeling för det även om det alltid är tufft att möta Saints i Mercedes-Benz Superdome.

Värt att notera:

1. 49ers är tunga att möta och fick stryk borta mot Ravens på sista sekundens field goal. Laget är nr 6 i ligan vad gäller totalt offense. De är nr 1 i ligan vad gäller total defense (!).

2. 49ers snittar 29,1 poäng per match. Starka papper.

3. 49ers har tillåtit färre än 160 passing yards per outing i tre raka matcher. Defense är stentufft.

4. Saints har ligans bäste safety i Marcus Williams efter 13 veckor. Han leder på 90,7. 49ers Jimmy Ward är nr 3 med 89,1.

5. Saints har adderat ytterligare två viktiga linebacker till skadelistan i form av A.J.Klein och Kiki Alonso. Det är fel tidpunkt att bli skadad på, då 49ers har NFLs nästbästa rushing offense med 148 yards per game. Även QB Brees viktiga "beskyddare" left tackle Armstead är borta, vilket gör att 49ers pass rush lär vara pigga och alerta.

6. Saints, under HC Paytons era i New Orleans, är totalt 32-24 i månaden december och 6-3 över de senaste två säsongerna. De är 5-1 på hemmaplan unde 2019.

7. 49ers får ytterligare en boost när RB Breida är tillbaka i line-up. 49ers kan verkligen springa med bollen.

8. 49ers pass defense är som redan nämnts "off the charts" i år. 134 yards är det som laget tillåter i luften till dags dato.

9. ...slutligen kanske den viktigaste statsen som gör att jag kommer gå på 49ers. Saints QB Brees är 2-8 mot lag som är +10 (alltså 10 vinster på säsongen) och då pratar vi Brees totala karriär. Notera det.

En sammanfattning; jag tycker fel lag är favorit här, eftersom Saints riktiga styrkor är via QB Brees och hans pass. Kolla statistiken och ni förstår varför jag tänker så. 49ers har "lekt" med Bucs WR-äss Evans. Han tog emot två pass för enkla 28 yards. Rams Kupp och Cooks hade totalt sju mottagningar för löjliga 35 yards. När du sedan lägger till Packers superstar som WR, Adams och hans stats mot 49ers; ja, då berättar det sju mottagningar för 43 yards. Kom igen, Saints WR Michael Thomas; hur många yards plockar du mot ligans bästa defense?!

Nej; jag rullar med 49ers i den här outingen. Jag kommer spela 49ers moneyline till oddset 2,15 hos Unibet . Notera en sak till; jag har inte ens nämnt 49ers passing offense med TE Kittle, WR Sanders m fl. Det är bara extrabonus...

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip