Super Wild Card Weekend och match nr 2 - New Orleans Saints (12-4) vs Chicago Bears (8-8).

Den här matchen kommer Saints att vinna, men jag tycker linan ligger för högt (Saints -10 poäng). Det är ändå slutspel och allt kan hända, men som sagt; Saints kommer vinna den här matchen relativt enkelt.

Mycket av det har att göra med att Saints får tillbaka två världsspelare i den här wild card-rundan i form av RB-ässet Kamara (6 TDs i sin förra outing före han hamnade i COVID-19-protokollet) och äntligen; kanske ligans bästa WR när han är i full form - Michael Thomas - gör comeback. Ringrostig kanske du tänker? Nja; kanske, men framförallt hungrig på att visa vad han går för och nu när laget går in i slutspelet är det bara vinst som räknas. För Bears ser det mörkt ut. Dels för att de helt enkelt har haft en för svag offensiv. Lite mer uppåt på slutet, men QB Trubisky är kanske ett av 2000-talets sämsta draftval av just Bears. Han räcker kort och gott inte. Lägg därtill att LB Roquan Smith och WR Darnell Mooney också är borta i afton. Det känns tufft redan från start och sedan med dessa avbräck gör matchen väldigt svår för Bears.

Jag finner ett spelvärde i att Saints WR Thomas får göra en touchdown direkt i comebacken. Thomas har varit QB Brees skyddsfilt i många, många år. Lita på att Thomas kommer få bollar. Jag spelar att han gör en TD till oddset 2,00 hos bet365 .com.

Värt att notera:

1. Vid Saints-vinst kommer vi få se Brees vs Brady igen och det vore himla kul att få se den outingen.

2. Bears RB Montgomery har verkligen visat upp sig från sin bästa sida i slutet av den här säsongen. Han landade topp 5 av alla RBs i scrimmage yards under grundsäsongen. Bekymret är att Bears möter ligans nr 4 gällande rush defense i afton. Något säger mig att det kan bli en tung afton för Montgomery.

3. Bears satsade stora pengar på sin safety Eddie Jackson i secondaryn. Han förlängdes med fyra år för 58 miljoner dollar. Det har dessvärre visat sig vara ett "so-so" beslut. Killen har varit sämre i år och mot Packers senast borde han ha plockat in ett par bollar som missades. Räkna kallt med att Jackson kommer ha ett extra getöga på Saints WR Thomas. I en sådan matchup kommer jag ta Thomas sju dagar i veckan.

4. Notera att Bears har förlorat sex raka matcher mot Saints. Senaste gången som Bears vann var 2008...

5. Bears lyckades "studsa" in i slutspelet efter en halvdassig säsong (8-8). Notera att det är första gången som Bears lyckas nå slutspelet utan att ha ett topp 10 scoring defense. Det är första gången sedan 1977.

6. Bears har också "bara" lyckats besegra ett lag som hade "winning record" under 2020. Det var Bucs. Resten av vinsterna kom från lag som var under .500 dvs förlorande lag.

7. Saints QB Brees är 5-0 mot Bears över de 10 senaste säsongerna. Han har då levererat in 10 touchdowns och 0 interceptions över den här tiden. Brees har också snittat 310,4 yards per game i slutspelet genom sin karriär. Med den statsen är han nr 1 i Super Bowl-eran.

8. Saints är ett av tre lag som snittat +28 points per game i slutspel sedan 2006. Notera det.

9. WR Thomas som blir mitt spelvärde i afton som touchdowngörare har snittat 98,6 receiving yards per game i slutspelet över hela sin karriär. Med den statsen är han nr 3 alla tider i slutspel och NFL.

Slutkommentar. Hur vi än vänder och vrider på den här matchen skall det till något alldeles extraordinärt om Bears skall skrälla. Jag kan inte se det. Däremot tycker jag att linan (Saints -10) är en aning hög och jag gillar inte det. När nu WR Thomas gör comeback; gissa om QB Brees gillar det. Nej; det här vinner Saints lätt. Mitt spel landar dock på att WR Thomas gör en TD till oddset 2,00 hos bet365 .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip