Äntligen!

Hela helgens godbit; Saints (12-4) vs Bucs (11-5). Brees vs Brady. Byäldste-derbyt!

Skämt åsido; två suveräna spelare, där jag håller Bucs Brady som lite vassare. Tillsammans är dessa två quarterbacks 85 år och 169 dagar unga. Enastående av dem att fortfarande spela på så hög nivå. Det är inte så att den amerikanska fotbollen blir långsammare varje år, utan den blir tuffare och kvickare. Dessa två herrar är dock så trygga och grymma i sin passing pocket att det är sällan vi får se några löpningar. De är också enormt kloka fotbollsspelare. De kan varenda spel som finns en i amerikansk playbook. Brady har 90 973 passing yards i sin karriär. Brees har 85 590 yards. Brady har 656 touchdowns i karriären. Brees har 607. Hall of Fame-snubbar? Skiter björnen i skogen?!

Vem vinner då undrar du?

Ja; det är frågan. Saints har vunnit årets första två matcher, men jag kan inte komma ifrån att Bucs har sett väldigt bra ut på slutet och de har verkligen funnit varandra i elfte timman. QB Brady har så många outs att tillgå. Det har också Brees i Saints och framförallt ett väldigt bra springspel med ässet Kamara. Nu tycker jag iofs att Bucs också sett helt OK vad gäller löpningarna med Jones och Fournette, utan att vara direkt nära Kamara. Bucs springspel behöver dock inte vara mer än habilt för att det skall fungera. Jag gillar Bucs och tror att de vinner idag. MEN jag tar inte gift på det. Det spel som känns intressant ur ett matchperspektiv är Bucs +4 till 1,70.

Mitt bästa spelvärde är dock att WR Mike Evans i Bucs gör en TD. Han är Bradys "go-to-guy" i red zone. Allt över dubbla pengen är godkänt på Evans och bet365 har spel på TD för Evans till oddset 2,10.

Värt att notera:

1. Bucs tillät minst antal rush yards och även antal rush TDs per match under grundsäsongen 2020. Saints å sin sida var nr 6 i antal rush yards per game och ledde hela NFL i rush TDs. Snacka om ruggig matchup!

2. Bucs Brady har varit helgrym sedan vecka 13 (direkt efter Bucs bye week). Han är 5-0 med 14 pass-TDs mot bara en interception. Starka papper. Det som är fascinerande med Brady (6 Super Bowl-ringar) är att han och Bucs offensiv peakar när den skall vara som bäst. Laget har snittat grymma 499 yards och 38,3 poäng framåt. Det är inte kattskit. Det är respektfullt. Bradys vapen som Evans, Godwin och Brown (växt för varje vecka) levererar.

3. Saints Brees har snittat 307 passing yards i NFL-slutspelets historia. Nr 1 med den statistiken.

4. Bucs WR Evans vs Saints CB Lattimore - missa inte denna duell. Evans har sett glimrande ut över de senaste 4,5 matcherna. Han har snittat 456 yards på 25 pass med två touchdowns. Nu senast visade han upp 119 yards på sex mottagningar. Lattimore å sin sida har sett stark ut. När de möttes senast följde Lattimore Evans i 48 av 65 rutter. Det ä r klart att denna duell blir en tät envig. Jag säger det igen; Bucs Mike Evans är enormt svår att täcka i red zone. Enormt svår!

5. Saints Kamara är en fantastisk spelare. Han har sett exceptionell ut i år. 932 rushing yards (snittar 5 yards per löpning) och 756 yards utöver det via mottagna pass. Addera även 21 touchdowns till det. Han är ett monster och här måste Bucs ledande NFL rush defense sätta stopp. Om vi kikar på de två outings som lagen mötts i år har faktiskt Bucs haft Kamara i schack. Han har bara sprungit för 67 och 49 yards vid dessa tillfällen. Notera det.

This is the stats tab
This is the post tip