Saints tar emot Buccaneers och fakta berättar att just Saints har haft det lätt hemma mot Bucs över åren. Den senaste gången Bucs vann här var 2018. MEN. Jag kommer spela på Bucs den här gången och det jag bygger det på att Bucs playbook kommer innefatta en hel del löpningar på marken.

Förra helgen var svaga Falcons nära att slå Saints som kom tillbaka i slutet. Hur var Falcons nära att slå Saints? Jo, genom att springa hårt och ofta. Saints run defense har sina fläckar och när Falcons RBs sprang för +200 yards, då lär även Bucs som är ett mycket bättre lag med bättre RBs i form av Fournette och White göra än mer "skada".

Det jag också noterade när jag följde Falcons-Saints förra helgen var att Saints offensiva lina hade stora, stora bekymmer med att stå upp. Winston blev sackad hela fyra gånger och tacklad åtta gånger för ett totalt tapp på 35 yards. Den comeback som ledde till Saints vinst berodde på att Falcons fick stora frossan igen (har hänt förut - been there done that) när de nöjde sig med ett antal field goals istället för att våga gå för det, men kudos till Saints lina som blev en aning bättre på att skydda Winston. Bekymret kvarstår, eftersom idag möter man Bucs defense dominerade Cowboys i sin premiär. De höll Cowboys till låga 71 yards på marken (totalt 18 löpningar), noterades för fyra sacks för 25 yards.

Jag kommer spela Bucs -1,5 till oddset 1,83 hos Unibet .

Värt att notera:

1. Bucs Brady har aldrig besegrat Saints. I Bucs-tröjan har Brady spelat fyra matcher under grundsäsongen och har till dags dato ej vunnit ännu.

2. Saints har premiär på hemmaplan och QB Winston gör emotsedd comeback hemma efter sin skada.

3. Saints leder all statistik mot Bucs med 39-22. Extra starka hemma med 20-13. Den här gången är jag dock övertygad om att Bucs kommer gå segrande ur den här fajten. Dels om det är Brady's sista säsong kan han inte lämna scenen med att ha förlorat fem matcher mot Saints under grundsäsongen. Det finns inte på kartan. En annan viktig anledning är att om Bucs vinner mot Saints har de två s.k. konferensvinster på bortaplan som start på säsongen. DET är starkt.

4. Som sagt; Bucs RB Fournette hade 127 yards (snittade 6 yards per löpning) i premiären. Han imponerade och såg väldigt rejäl ut. Tunnare, Snabbare , bättre. Bucs sprang hela 33 gånger mot Cowboys och det funkade bra.

5. Saints har en lång skadelista inför matchen mot Bucs och när deras RB Kamara (revbensskada) är tveksam till start känns det tufft. Hos Bucs är WR Godwin borta; i övrigt färre skador som helhet.

För mig blir det åter Bucs defense som kommer vinna den här outingen och återigen; med vetskap om att Tom Brady är på plan och kanske gör sin sista match mot Saints i en Bucs-tröja med statistiken 0-4 under grundsäsong - visst vill han ändra på det? Jag tror Bucs är starkare och spelar Bucs -1,5 till oddset 1,83 hos Unibet .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip