Saints (4-2) vs Bucs (6-1). Americas game of the week! Winston vs Brady. David vs Goliath . Den här matchen har flera lager som är viktiga att gå igenom och säkerställa. Dels för att Saints spelar hemma och Bucs borta, men också för att just Bucs har haft det hyggligt jobbigt mot Saints tidigare, MEN då har inte QB hetat Winston, utan Brees. Vi pratar godkänd-QB kontra Hall of Famer-QB. Vi skall bena isär matchen steg för steg. Det är också värt att nämna att TE Gronkowski till 95% kommer spela efter sin revbensskada. DET är en grym boost för ett redan stekhett Tampa Bay Bucs...

Jag är övertygad om att Bucs är för bra, men jag är också väl medveten om att Saints av och till presterar extrema höjder, men ofta lika djupa dalar. De kommer vara taggade för att möta den störste, se Brady, men frågan är om det räcker. Jag tror inte det.

Jag kommer spela Bucs -3 till oddset 1,76 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. Först är det alltid kul att göra en stilla jämförelse mellan två spelare som draftats i samma klass och som idag möter varandra på spelplan. RB Fournette för Bucs och RB Kamara för Saints. Fournette var draftad som nr 4 av Jaguars och Kamara som nr 67 av Saints. Av dessa två har Fournette en SB-ring, vilket inte Kamara har, men individuellt är Kamara en bättre RB genom åren om vi kollar statsen. Per dagens dato har Fournette (nytändning hos Bucs) 1 053 touches för 4 875 scrimmage yards med 29 touchdowns till det. Kamara har 1 137 touches för 6 834 scrimmage yards och 63 touchdowns.

2. Saints QB Winston blev draftad som nr 1 av Buccaneers och skötte sig fullt godkänt. Han har varit extremt benägen att kasta bort bollen, men i år har han skött sig bättre. Det som är intressant statistikmässigt är att just nr 1 overall som sedan möter sin gamla förstaklubb är 1-6 i dessa starter. Notera dock att Winstons passer rating på hemmaplan i år berättar 138, vilket är bäst bland alla QBs på hemmaplan.

3. Jag säg Bucs vs Bears i helgen och det var en fullständig överkörning från Bucs sida. De vann med 38-3, utan att spela helt på topp. Det är också på sin plats att nämna följande; Bucs har fortfarande ruggigt stora skadebekymmer i sin secondary. De kommer få tillbaka flera av dessa som går direkt in i lineup efter sin bye-week. Bucs är bra nu, men kommer bli än bättre ju längre säsongen kommer fortgå.

4. QB Brady ser bara bättre och bättre ut, trots att han är dryga 25 år äldre än sina med- och motspelare. En fantastisk prestation. Han har också fått god hjälp av sina RBs Fournette och Jones som är minst lika bra på att springa med bollen som att ta emot den för korta pass. Brady har så många outs att välja på. Till denna start kommer hans bäste vän tillbaka. Gronk - the menace! För er som gillar sidospel; sök gärna upp spel för Gronk att göra TD; han kommer leverera.

5. Bucs hemmafacit är vida känt. Även deras bortamatcher. De är riktigt starka hemma och snittar 443 yards per game och 41 poäng per game framåt. På bortaplan har det varit so-so, utan att för den skull vara dåliga. De snittar 408,7 yards per game, men har bara gjort 23,7 poäng framåt. Det är dock viktigt att notera att Bucs offensiv får tillbaka Gronk, samtidigt har de mött Rams, Patriots och Eagles borta. Rams och Eagles har starka försvar emedan matchen mot Patriots var mer psykologisk än fysisk för Brady. Min feeling är och den står jag fast vid att NFC Championship game kommer stå mellan Bucs och Packers.

6. Den viktigaste orsaken utöver ovan redan nämnda är att Bucs i mitt tycke är ett bättre lag på samtliga nyckelpositioner (RB ett frågetecken), men också Saints offensiva statistik mot relativt svaga lag som Seahawks, Giants och Panthers, där de snittade 13,7 poäng per game och hade fyra turnovers. Det räcker inte och särskilt inte mot Bucs, vars offensiv är i ständig rull framåt med den störste genom alla tider, Tom Brady,

Jag spelar Bucs -3 till oddset 1,76 hos Pinnacle och hoppas deras bortafacit faller isär och blir en ny stat, där PPG och antal yards ökar dramatiskt. Just det; glöm inte sidospelet, Brady till Gronk = touchdown. Spela TE Gronkowski att göra minst en TD.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip