Saints står som hemmalag, men notera att matchen spelas i Jacksonville, Florida pga. stormen Ida som åsamkat stor skada i New Orleans. Det betyder att matchen spelas på "neutral" plan.

Linan i Vegas har Packers -3,5 och jag är helt övertygad om att det är just Packers om kommer gå vinnande ur den här outingen. Jag vill dock helst inte spela över ett FG med tanke på att det är första matchen för säsongen, utan jag kommer spela Packers -2,5 för att just kunna hantera en Rodgers-drajv som avslutas med just ett FG.

Spelet lägger jag hos LeoVegas .com, Casumo .com och Unibet .com.

Värt att notera:

1. Packers-fans har haft en ganska skakig off-season och den stavas Aaron Rodgers. Samma dag som NFL-draften äger rum, då går Rodgers ut och berättar att han eventuellt inte skall spela något 2021 om inte Packers management börjar använda honom i rekrytering av nya spelare och free agents. Det var en mindre svallvåg som slog till stenhårt i Green Bay. Rodgers var ligans bäste QB under säsongen 20/21. Nu kanske han skulle byta lag eller rent av lägga av. Det blev en holdout som höll i sig till training camp/preseason inleddes. Till slut dök Rodgers upp och höll en av de mest magiska presskonferenser jag lyssnat på. I detalj dissekerade han vad som gått fel; orsak och verkan för att sedan betona att han åter var redo för spel med och för Packers. Det tackar vi för, eftersom Rodgers är en av de mest roliga spelare vi kan se på i en amerikansk fotbollsmatch. Packers management vek ner sig på ett smart sätt och nu är alla moln skingrade för en skarp säsong. De lät även Rodgers få tillbaka sin gamla skyddsfilt i WR Randall Cobb från Texans. Allt gott igen.

2. Nu är det säsongens första match mot Saints och hade det varit ett "normalt" Saints med spel på hemmaplan, QB Brees och WR Thomas i huvudrollerna, ja; då borde Saints vara favoriter. MEN. Brees har gått i pension. Thomas är skadad och deras secondary är en chimär. Saints är inte vad Saints en gång var. Det är jag helt övertygad om. Packers däremot har aldrig haft en bättre offensiv än vad de har inför året. Notera också att Packers har vunnit sex raka premiärmatcher sedan 2014 och jagar vinst nr 7.

3. Innan jag går in mer djuplodat på varför Packers kommer vinna den här matchen måste vi prata lite mer om Saints. QB1 heter numera Jameis Winston. Supertalangen som inledde att spela för Tampa Bay Buccaneers och varvade suveräna pass med usla, i stort sett penibla pass. Lika instabil som aprilmånad i Sverige. Winston har en enorm arm, men hans beslutsfattande i passningsfickan har ofta lämnat en hel del att önska. För att exemplifiera tydligare; Saints Winston har kastat hela 88 interceptions på totalt 76 matcher (!). Packers Rodgers har 89 interceptions på 197 matcher (!). Notera detta.

4. Packers är förbenat bra. De matchade Saints under fjolåret utan WR-ässet Davante Adams (skadad då). Nu är Adams frisk som en nötkärna och han har sett ruggigt vass ut i training camp. Förvänta er succé omedelbart. Adams och en TD är ett perfekt sidospel för er som vill ha lite mer spänning under matchens gång. 1,55 är hämtgurka. Minst en TD kommer plockas in av Adams.

5. Saints secondary är inte ens i närheten av vad den varit under de senaste åren. CB1 Lattimore har gått från superfreak till att numera "bara" vara riktigt bra. Hans högstanivå är sämre nu än tidigare. Addera därtill att CB2 Robinson valde att gå i pension sent under training camp/preseason, vilket skapade oreda hos Saints management. De agerade dock snabbt och plockade in Roby, men denne har en avstängning att reda ut som sträcker sig en bit in under säsong 2021. När du möter Packers med Rodgers, då kan inte secondaryn vara svag, eftersom han kommer plocka isär den fullständigt. Packers övriga receivers utöver Adams är Lazard, Waldes-Scantling, rookie Amari Rodgers och Cobb. Då har jag fortfarande inte nämnt TE Tonyan. Det var ingen slump att Packers snittade 31,5 poäng framåt under 2020/21. Notera detta.

6. Packers såg till att re-signa sin RB-stjärna Aaron Jones och det ger dem ytterligare en stark plattform och en vass balans i sin spelbok. Packers kommer med garanti att försöka matcha spelboken med pass och löpningar för att hela tiden se till att motståndarna står på tå. Packers var nr 8 i fjol med 132,4 yards på marken i snitt per game.

Jag nämnde det i början av analysen. Packers är riktigt bra. Saints är inte lika bra längre, även om jag gillar RB Kamara. Det kommer synas i år. När du har Winston som QB kan du få ruggigt läckra, djupa bollar som sitter som en smäck hos Saints receivers, men du kommer med garanti även få bollar som landar perfekt hos Packers secondary, där CB Alexander lär vara beredd. Nej; jag tror på Packers och spelar -2,5 till oddset 1,68 hos LeoVegas , Casumo och Unibet .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip