Saints (8-3) vs Panthers (8-3). En fajt där Saints är favoriter och det med all rätt. Panthers hade i mina ögon en gigantisk röta som lyckades vända mot New York Jets borta senast. Det borde ha stått 27-18 till Jets med dryga 10-12 minuter kvar, men Jets fick återigen ett domslut emot sig i matchens sista quarter. Sedan avslutade Panthers helt OK, men i sanningens namn; denna fajt skulle Jets ha vunnit.

Idag spelar Panthers borta mot Saints. Ett bättre lag än Jets. Detta är också en fajt om kronan i NFC South.

Jag kommer spela Saints i denna fajt. Mitt spel landar på Saints -3,5 till oddset 1,78 hos Unibet .se

Värt att notera:

1. Saints hade åtta raka segrar före de mötte Rams senast. Här gick de på pumpen. Idag mot Panthers får man tillbaka två nyckelspelare i form av CBs Lattimore och Crawley och det är en otrolig boost för hela Saints. Panthers QB Newton såg inte särskilt bra ut mot Jets. Han landade på totalt 11 satta pass för 168 yards och inga touchdowns. Det förstår alla att det inte räcker mot vassa Saints.

2. Saints QB kommande Hall of Famer Drew Brees har 3 029 yards under 2017. Han har 16 touchdowns mot 5 interceptions. Han har verkligen fungerat i den nya mix som Saints springspel har gett laget. RB Kamara och Ingram har varit exceptionellt bra i år. 546 yards på marken och 548 yards i luften säger allt. Otroligt bra facit för Kamara.

3. Saints offensiv är nr 3 i NFL gällande springspelet och nr 2 gällande passningspelet. Ha det i åtanke.

4. Panthers chans i den här fajten är om deras defense fortsätter spela bra i fyra quarters. Jag är övertygad om att Newton kommer ha en sådär-match idag, dels pga hans egna spel och för att hans bästa RB McCaffrey har problem med sin axel och är osäkert startande.

5. Panthers bästa offensiva vapen är TE Greg Olsen, men han har haft bekymmer med sin fot och har varit borta länge. Testades senast, men gick av under matchen och kom inte tillbaka in igen. Han har inte tränat på hela veckan och även om han kommer spela är han inte helt hundra förberedd.

Den totala bilden är att Saints för dagen är ett bättre lag med ett homogent springspel, en fläckfri QB i Brees och en offensiv som är mångfacetterad. Addera därtill återkomsten av lagets två bästa CBs i sin secondary. DET kommer göra skillnaden för jag är övertygad om att Panthers Newton kommer försöka med ett par djupare bollar och då kommer Saints nypa honom direkt. Jag spelar Saints -3,5 till oddset 1,98.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip