Saints vs Panthers. I mitt tycke den bästa matchen för 2017-års första playoff-weekend som redan mött varandra två gånger i går och som spelar i samma division. Saints har avgått med seger i bägge outings och har gjort det relativt enkelt. Två lag som kan varandra innan och utan. Två lag som bägge haft ett vasst rushing offense i sina respektive lag. Panthers slutade fyra och Saints femma. Om vi kikar till respektive lags passing offense är det stor fördel för just Saints.

Jag kommer spela Saints -6,5 till oddset 1,86 hos Unibet .se.

Värt att notera:

1. Det tvåhövdade monstret i Saints springspel - Kamara och Ingram. Ingen av dem har varit bättre och jag är övertygad om att Panthers kommer få bekymmer när dessa herrar börjar få upp farten.

2. Saints QB Brees är topp 3 i ligan och har varit det i många år. Det som varit kul att se i år är att Brees har lärt sig att lämna bollen i springspelet och fått rejäl snurr på den OCH sin playbook. Panthers QB-stjärna Newton är i mitt tycke på tok för ojämn och inte helt homogen i sitt sätt att spela fotboll för dagen.

3. Saints viktigaste uppgift idag är att konvertera sina third downs till first downs. De har haft det relativt svårt med det över året och mot Panthers måste det fixas, annars blir det en grannlaga uppgift. Saints hade NFLs nr 2 offensiv och vill man vinna och gå vidare är det ett måste att third downs säkerställs.

4. Saints CB Marshon Lattimore har varit exceptionellt bra i år med hela 5 st interceptions och Cam Newton får inte ha en alltför svag kväll. Lattimore kan bli årets rookie. Sällan sett ett så moget secondaryspel från denne man. Ha koll här!

Jag är övertygad om att Saints mångfacetterade offensiv med en lika djup och stark defensiv kommer hantera Panthers ganska enkelt ikväll. Hade jag sett tillstymmelse till mer jämn bollbehandling av QB Newton, då hade jag trott på en jämnare outing, men som Panthers såg ut senast...nja. Jag spelar Saints -6,5 till oddset 1.86 hos Unibet .se och har lite feeling för att det blir Saints eller Vikings som möts i en Super Bowl mot New England Patriots...

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip