Saints (8-2) mot Panthers (5-5).

Två lag som går åt helt diametralt olika håll för tillfället. När december strax knackar på dörren, då vaknar alltid Saints och QB-ässet Brees till. Notera dock att Saints är 8-2 och ändå pratar vi som om laget går på sparlåga. Saints har ett topp-5 defense med äss som DE Jordan och pånyttfödde CB Apple. Just defense är högre rankat i effektivitet än Saints offensiv och det var länge sedan.

Saints QB Brees har tyvärr kastat färre långa, djupa bollar mot sina receivers i år än tidigare. Vore kul att se om detta kunde ändras, men samtidigt jobbar som sagt defense otroligt bra och skapar bra field position för sin offensiv = Brees kan styra offensiven helt OK. MEN de kan bli mycket bättre och när vi kommer till december lär den ta fart. Som vanligt.

Vad säger vi då om Panthers? Panthers rookie-QB Kyle Allen började enastående med 4-0 med 7 TDs och 0 INT till det och en passer rating på +106., vilket är väldigt starka papper. Hans fyra senaste matcher visar dock 1-4 med 3 TDs och 9 (!) INT med en passer rating om 60,3. Om inte Kyle Allen vänder skeppet snarast ger inte han sitt lag det som de behöver. Plain and simple; det är för dåligt QB-spel. Den enda och enorma trösten i allt det här är RB-stjärnan McCaffrey som har spelat suveränt och är den stora anledningen till att Panthers ligger på plats nr 11 i NFL vad gäller springspelet.

För mig är det här en match som Saints bara skall vinna. De har vunnit tre av de fyra senaste matcherna mot Panthers och när Panthers (som var genant usla senast) har ett svagt rush defense är det upplagt för en heldag för Saints RB Kamara. Jag ogillar normalt att spela för högt handikapp, men vi behöver ligga på ett odds runt 1,70 om det skall vara attraktivt nog. Jag lägger mitt spel på -7 trevägshandikapp till oddset 1,70 hos bet365 . Linan ligger på Saints -9,5.

Värt att notera:

1. Saints leder ligan i att hålla nere sina turnovers. Bara sex st på 10 matcher.

2. Saints RB Kamara var en maskin tillsammans med Ingram under fjolåret. I år har det gått sådär (skador involverat), men om Kamara levererar som senast, då lär Panthers rush defense (som redan är svagt och ligger på plats nr 29 i hela NFL = otroligt dåligt) få ett stort bekymmer. Det är viktigt att notera att Saints är 32-10 i matcher sedan Kamara joinade Saints. Kamara kan också vara ett bra sidospel när det gäller att göra touchdowns. Finn bäst odds, men spela aldrig under 1,50.

3. Saints har vunnit fyra av de fem senaste matcher mot Panthers även om Panthers leder all-time-stats: 25-24.

4. Panthers "enda" ljuspunkt i år är RB Christian McCaffrey. Han snittar 105,9 yards på marken med +5 yards per löpning. Han har sprungit in 11 touchdowns. Det är dock inte slut där. Han har plockat in mottagna pass för 517 yards med 3 TDs. Nu möter McCaffrey ett topp-5 defense som har funnit formen. Blir spännande att se.

5. Saints, med vinst idag, kan "stänga" NFC South och därmed skaffa sig hemmaplansfördel OCH sätta sig i en bra position för top-seed genom hela slutspelet. MEN framförallt måste de vinna...

Jag spelar Saints -7 trevägshandikapp till oddset 1,70 hos bet365 . För dig som vill spela mer sidospel rekommenderar jag även spelet att Saints Alvin Kamara att göra en touchdown.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip