Vilken ruggig match som avslutar söndagen i USA; Seahawks (11-4) vs 49ers (12-3). Det är också Marshawn "Beast Mode" Lynch comeback. Snacka om energiboost! En av ligans starkaste karaktärer snörar på sig pjucksen igen och är spelklar för Seahawks. Det skall bli spännande att se vad han kan göra från sin RB-position.

Värt att notera:

1. Seahawks har vunnit de 10 av 11 senaste matcherna mot 49ers. Starka papper.

2. Seahawks har dock sett sådär ut i sina senaste två matcher. De har bara gjort 13 poäng eller färre i två av sina tre senaste matcher. Det kommer med garanti inte att räcka mot 49ers.

3. Seahawks QB Wilson är 3-0 i sin karriär mot lag som är +11 vinster under grundsäsong. Hans passer rating mot dessa är 124,6, vilket är enormt.

4. 49ers kan vinna NFC West vid vinst över Seahawks. OM det är någon gång som 49ers kan hota Seahawks hemma är det i afton och då mest pga hemmalagets skadelista som är enorm. Båda RBs är skadade, därav in med "Beast Mode". Vi pratar om NFLs topp 3 running game. Klart det är kännbart.

5. 49ers QB Garoppolo har en enastående säsong. Han har kastat för 27 touchdowns mot 13 interceptions och en passer rating på 101. Han är nr 9 bland alla QBs i ligan. I afton möter Garoppolo ligans nr 14 i passing defense dvs Seahawks och med sina vapen Kittle, Samuel och Sanders kan Jimmy G ha en spännande afton framför sig. Kittle är 49ers tight end och han är 33 yards ifrån 1 000 yards på säsongen, vilket är fenomenalt bra. Läser vi djupare i statsen hur Seahawks har försvarat sig mot just tight ends, då är de näst sämst i hela NFL. Notera det.

6. Seahawks har en bra chans att vinna den här outingen, trots alla skador, men då måste QB Wilson spela på topp. Han har hittills i år kastat för 3 877 yards och har en completion percentage på hela 67%, vilket är mycket bra. Addera sedan 29 touchdowns mot bara 5 interceptions. Wilson har en god chans att vinna MVP i år om laget går längre i slutspelet än Ravens.

7. Om vi ser till helheten, då är 49ers ett bättre lag på papperet och då är Seahawks skador med i den ekvationen. Det som talar emot är just bortaplan mot Seahawks. Laget har förlorat åtta raka bortamatcher mot Seahawks. Det säger en hel del.

8. Nu bekräftas sent om sider att Seahawks DE Clowney (NFL-draft nr 1 för Texans) att han kommer spela. Det gör inte saken sämre.

En riktigt sevärd match som kommer bli tajt. Jag är inne på att "Beast Mode" och dennes närvaro på plan och på sidlinjen kommer vara en grym energizer för Seahawks och att åtta raka vinster hemma mot 49ers icke är en slump. Jag har full respekt för 49ers, men Jag kommer gå på Seahawks +4 till oddset 1,76 hos Unibet , LeoVegas eller 888sport . Det känns spelvärt i en vad jag tror blir en tajt match.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip