Seahawks (7-6) tar emot formtoppade och Purdy-hajpade 49ers (9-4). Om 49ers vinner på bortaplan i afton tar laget hem NFC West, vilket är imponerande om vi ser till hur deras skadebild har sett ut under säsongen. Imponerande! Seahawks måste (nästan) vinna för att ha en chans på slutspel. De kommer tappa värdefull mark i wild card-racet vid förlust.

Jag har blivit imponerad över 49ers som lag och också som HC Shanahan och GM Lynch styrt truppen. De har haft alla möjliga motgångar, men verkligen stått upp nör det blåst som mest och har gjort rätt saker hela tiden.

Till den här outingen kommer jag spela 49ers -2 till oddset 1,70 hos Unibet. Jag vet att Seahawks är svåra att möta på hemmplan, men Niners kommer springa och springa och springa med bollen tills Seahawks korrigerar. Notera att Seahawks har släppt igenom +150 yards på marken i fyra raka matcher. Det duger inte. Om/när Seahawks korrigerar kommer QB Purdy att finna andra vägar. Jag tycker 49ers är för starka för dagen och väljer att spela -2.


Värt att notera:

1. 49ers har sex raka segrar och har sett ruggigt starka ut. Seahawks började 6-3, men har därefter bara vunnit en gång sedan vecka 9.

2. Vad säger vi då om 22-årige QB Brook Purdy? Vilken insats sedan han kom in i laget. Ingen hade några direkta förväntningar på "Mr Irrelevant", men killen har sett ut som ett äss. Han har till dags dato kastat för 461 yards med fyra TDs och två interceptions. Vinsten mot Buccaneers var överlägsen. På alla plan.

3. Seahawks var "talk of the town" efter halva säsongen, men nu har spelet gått på tomgång över en lång tid. Det som varit extra tydligt är hur deras defense "fastnat". De är nr 22 i hela NFL för dagen och det borgar inte gott. Notera att 49ers vilade nästan alla starters i fjärde kvarten mot Bucs. 49ers är utvilade.

4. 49ers är som sagt bra, men har dessvärre många skadade och extra tråkigt att ässet Deebo Samuel är borta i afton pga. knäskada. Det är inte bra för Niners offensiv. MEN när du har RB McCaffrey i laguppställningen kommer springspelet att fungera väl. Han sprang för 119 yards och två TDs senast. Det jag dock gillar mest är att han är nästan lika vass på att ta emot bollen. Utöver 119 yards senast på marken hade han 80 yards i luften. Som sagt; formen sitter där.

5. TE Kittle har en intressant outing i afton för er som gillar att spela touchdowngörare. Seahawks defense är "rackligt" och om vi ser till vad deras secondary levererat in tidigare mot TEs har 49ers Kittle en tacksam uppgift i afton.

6. Seahawks får tillbaka sitt äss - RB Walker till matchen i afton. Det är en enormt viktig kugge för dem. Vi snackar om NFLs leading rusher för rookies. Han har hela nio rushing TDs och snittar 4,7 yards per löpning. Men idag är det ett tufft defense som frontar Walker.

7. Ni måste bara kolla in 49ers Fred Warner i secondaryn. Vilken spelare! Nästan ingen tar sig förbi honom. I afton möter Warner dock Metcalf och Lockett som är två topp-WR's. Warner kommer synas. Ofta.

Jag litar som sagt på 49ers offensiv i den här outingen. De ställs mot en svag defensiv. Om vi sedan vänder på kuttingen har även 49ers en riktigt vass defense mot en bra Seahawks offensiv. Den här matchen kommer avgöras på marken och här är 49ers bättre. Jag spelar Niners -2 till oddset 1,70 hos Unibet.

/RoloMartins
This is the stats tab
This is the post tip