Seahawks (6-4) tar emot 49ers (7-3) på hemmaplan Lumen Field i Seattle. Det kommer inte bli en lätt uppgift, även om QB Smith kommer spela för Seahawks, men RB1 Walker spelar inte.

Ni som följer NFL slaviskt har sett hur 49ers har ”stormat” tillbaka efter sin bye-week. De har betvingat Jaguars och Buccaneers med totalt 61-17. Enormt starka papper. Laget har fått tillbaka sina skadade A-spelare i form av Deebo Samuel, Trent Williams för att nämna några, men det har också gjort att QB Purdy åter känner sig trygg i sin passningsficka. Han hade en passer rating om 158 (!) mot Bucs som har ett starkt defense. Imponerande!

Seahawks är inte lika bra i år än i fjol om jag får tycka. Deras defense har höga toppar och djupa dalar, samtidigt som offensiven haltat en aning och då framför allt springspelet.

Nej; det här vinner 49ers. Var finner vi spelvärdet? Jag har kikat länge på 49ers -7, men det är högt. Jag nyper istället 49ers -3.5 i halvlek till oddset 1.80 hos Unibet .com.


Värt att notera:


1. För 49ers är den här matchen extremt viktig. Vid vinst känns det som NFC West är deras och det är väldigt viktigt. Notera det.

2. 49ers har spelat sex gånger under Thanksgiving och är 3-2-1 under den tiden.

3. 49ers QB Purdy blev den andre QB i 49ers på elva år som fick utmärkelsen NFC Offensive Player of the Week. Hans passer rating som nämndes ovan (158) är rekord. Han är den förste QB i 49ers historia (de har haft några hyggliga sedan 80-talet) som haft en ”perfect passer rating” med +25 passade försök i en match. Grymt facit! Purdy leder NFL med en passer rating om 115. Han snittar 9.7 yards per pass (nr 1 bland alla QBs), samtidigt som han har 18 touchdowns mot fem interceptions.

4. Seahawks är som sagt med i fajten om slutspelsplats med sju veckor kvar. (56% chans berättar New York Times playoff machine). Om de slår 49ers i afton är de 80%, men vid torsk nere under 50%. Det är en viktig match för båda lagen; ej tu tal om annat.

5. Jag såg Seahawks mot Rams och det var ingen vacker syn. Det var en självförvållad förlust och i afton möter man ett lag som är kanske två nivåer upp i relation till Rams. Nej; det kommer bli tufft.

Jag spelar på ett 49ers i toppform. Alla stjärnor står perfekt för dem just nu och Seahawks möter dessvärre 49ers i fel läge. Jag spelar 49ers att leda i halvlek med -3.5 till oddset 1.80 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip