Seahawks nämns allt oftare i sammanhang som "...i en komplett rebuild", men i min mening har det här laget skötts klanderfritt över de senaste åren med ett och annat felskär. I övrigt; en toppenklubb gällande management.

Jag såg deras match mot Steelers senast. Vi vet att de har tappat QB-ässet Russell Wilson och står med två "sådär-QBs" i form av långvarige backup-QB Geno Smith och kanske en duglig starter i form av Drew Lock. MEN det som jag gillade och som kommer prägla Seahawks spelstrategi under årets säsong är klassisk "RB-grind". Deras running backs visade gott gry och sprang för 147 yards på 23 löpningar. Det är starka papper mot ett normalt bra defense som Steelers har. Visst; preseason är preseason, men ändå. Notera det. DeeJay Dallas visade upp sig rejält och sprang för 73 yards på 10 försök. Det imponerar så smått.

I den här outingen på hemmaplan, tillsammans med "12th man" (se den vansinniga hemmapubliken) är jag övertygad om att Bears kommer slås relativt enkelt och då menar jag på marken; inte via QBs i luften...

Jag spelar Seahawks -3,5 till oddset 1,90 hos bet365 .com.

Värt att notera:

1. Två flaskhalsar hos Seahawks. Den offensiva linan och QB-positionen. Jag har själv aldrig gillat 49ers tidigare QB Garappolo, men han kan vara en "game manager" på ett bra sätt. I mina ögon borde Seahawks prova honom på ett billigt kontrakt (om görbart) under 1-2 säsonger som en brygga tills rätt QB finns i omklädningsrummet. Smith och Lock är inte Seahawks rätta skippers. MEN Garappolo kan låta RBs få gnugga extra hårt på marken och därmed skapa rätt förutsättningar till att lyckas. Den offensiva linan finns det fortfarande en hel del att göra med, men som Seahawks jobbat genom åren kommer de fylla den med rookies och yngre spelare. HC Carroll vet hur de skall formas...

2. Seahawks nr 1 QB är Drew Lock. Han spelar inte i denna match pga COVID-19-virus. Notera det.

3. Bears har fullt upp med att själva ta sig ur sin rebuild och i mina ögon har de en längre väg att vandra än Seahawks. Det har varit "poor management" över ett antal år, där det största fiaskot var att missa Patrick Mahoms som QB i den draft, där de hade alla förutsättningar att göra något bra. MEN nu är det old news. Jag gillar deras nye QB Justin Fields, men han har till dags dato inte de rätta förutsättningarna för att skapa succé om du frågar mig. Det är för lite talang i truppen.

4. I matchen mot Seahawks kommer väldigt få A-lagsspelare lira för Bears. Normalt hade denna match varit "generalrepetition", men kort vecka (match mot Chiefs nyligen) gör att B- och C-laget kommer spela.

5. Bears Justin Fields kommer få chansen att spela än mer i den här outingen. Han spelade bra i match 1, men han måste fortfarande bli bättre i sin passningsficka. Han måste våga ta en smäll kort och gott. Han har inga gigantiska "vapen" att kasta till som det ser ut. Då måste hans pass vara med ackuratess rakt över.

Varför vinner Seahawks matchen? Jo, hemmaplan är klart avgörande. Deras springspel kommer åter få ta lead i anfallsspelet och med minsta klaff kommer Bears defensiv att få en lååååång dag på jobbet.

Jag spelar Seahawks -3,5 till oddset 1,90 hos bet365 .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip