Vi har inlett året starkt i tipsen. Satt tre av fyra och det gillas. Hoppas ni hänger på! Extra nöjd över kombon Evans TD och Bucs-vinst till 3 ggr degen igår.

Den här säsongspremiären mellan Seahawks vs Broncos har så många dimensioner, men det alla pratar om är att Broncos nya QB Wilson spelat alla sina tidigare år hos just Seahawks (draftad 2012) och dessutom vunnit Super Bowl där. Det är klart att NFL har en storyline klar inför, under och efter matchen. Jag tillhörde nog en grupperingen som trodde att Seahawks skulle satsa vidare med Wilson och istället bygga övriga delar. Så blev inte fallet. Det känns som ett tjänstefel och när matchen startar står Wilson på andra planhalvan och möter sin gamle vän, QB2 Geno Smith. Jisses.

Jag spelar på Broncos Wilson att göra +1,5 passade touchdowns under matchen till oddset 1,67 hos Unibet . Det har sjunkit en aning sedan igår, men detta är ett bra odds. Ta det!

Värt att notera:

1. Geno Smith är QB-1 hos Seahawks i år. Han har ett ganska svagt "track-record". Han har spenderat hela åtta år i ligan som QB i ett par lag som exv Jets, men sedan har han fungerat som back-up till just aftonens nemesis Wilson. Över den här tiden har Smith fått ihop 6 917 yards med 34-37 gällande TDs vs interceptions. Han har bara 59% som completion rate och är 13-21 som starter. Om vi gör en stilla jämförelse med GOAT Tom Brady (kanske väl elakt, men en fingervisning) hade han enkom under 2021/2022 följande siffror: 5 316 yards framåt för 43 touchdowns mot 12 interceptions. På EN säsong. Jag tror fokus kommer hamna här hos Smith istället för hos Wilson som kommer tillbaka. Geno är som sagt ingen Russell. Och Seahawks är inte vad Seahawks en gång var, utan kanske det sämsta laget i NFC West.

2. Broncos gick som sagt all-in på Wilson och det förstår jag. Med honom som skipper är alla delar på plats för att dels nå slutspel och sedan gå rätt långt i detsamma. RBs är väldigt vassa. WRs och TEs är också top notch. Deras defensiv har en av ligans bästa secondary och den offensiva linan håller även den en hög nivå. Broncos är ett topplag i år; inte top tier, men strax därunder.

3. Monday Night Football är Russell Wilson. Han har aldrig varit så bra som just då, när alla ljusspottar lyser på honom. Han är 10-3. Han har en completion percentage på 66,2%. Han snittar 219 yards per outing. Har 1,7 TDs under måndagarna och en avslutande QB-rating på 103,6. Det är inte kattskit.

4. Om Seahawks skall kunna vara med i den här matchen överhuvudtaget måste deras springspel fungera. Med rookie-RB Walker skadad är förutsättningar sämre. Skulle det inte fungera alls, då kommer Broncos vinna stort.

5. Broncos defensiv kommer ha en field day mot Seahawks offensiva lina. Den är allt annat än bra och har minst två rookies som ordinarie i brist på annat. Om Smith ens skall överleva aftonen måste han illa kvickt göra sig av med bollen. Hur jag än vänder och vrider på det är Broncos starkare på varje enskild punkt inför kvällens match.

När Wilson kliver in på Lumen Field i Seattle i afton kan jag garantera att publiken kommer hylla honom. Det förtjänar han. Jag förstår att det var ett affärsmässigt beslut att släppa Wilson, men det var väldigt oklokt. Han är bara 33 år och har många år kvar att spela. Seahawks kommer vara ett av de sämre lagen i år och kommer bygga nytt efter säsongen. Broncos kommer vinna och linan ligger rätt (-6,5), men jag har fastnat för Wilson över 1,5 TDs till dryga 1,67 i odds.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip